Robas Crilly: D. Trumpo spektaklis dėl Clintonų šeimos skandalų patiko daliai žiūrovų

Laimėjo – H. Clinton. Respublikonas Donaldas Trumpas pelnė taškų surengdamas tikrą spektaklį dėl korupcijos Vašingtone ir Clintonų šeimos skandalų – tai neabejotinai patiko daliai žiūrovų, tačiau šį rytą, kai bus patikrinti visi faktai, visi sužinos, kad D. Trumpas ir vėl suklydo, tad negali tapti prezidentu. Visi iš trečiųjų debatų prisimins orią ir savitvardos net bjauriausiomis akimirkomis neprarandančią H. Clinton, kuri įkūnija vadovą, galintį atstovauti Jungtinėms Amerikos Valstijoms pasaulyje.

Harriet Alexander: D. Trumpas, drįstu teigti, pasirodė kaip tikras prezidentas

Laimėjo – D. Trumpas. Pirmą kartą šmėstelėjo būtent tokia mintis, per visus trejus debatus. Šį vakarą laimėtojas D. Trumpas. Galbūt tai ramybė, kuri šį kartą iš jo sklido (lyginant su piktu ir tulžingu politiku, kokį matėme per pirmuosius dvejus debatus). Galbūt viskas buvo labai gerai apgalvota – per praeitus debatus jis kaip ryklys visą laiką iš paskos sekiojo Hillary Clinton ir blaškėsi po sceną. Perskirtas ekranas, abu kandidatai tribūnose – formatas, kuris jam tinka ir pritinka žymiai labiau.

Galbūt prie bendro vaizdo prisidėjo moderatorius – „Fox News“ žvaigždė Chrisas Wallace‘as neleido nė akimirkai pamiršti, kas čia kontroliuoja situaciją ir kam priklauso didžiausias autoritetas.

Chrisas Wallace‘as

Manau, kad dauguma amerikiečių kaip reikiant nustebo. D. Trumpas, drįstu teigti, pasirodė kaip tikras prezidentas.

Davidas Lawleris: buvo akimirkų, kai persvara buvo respublikono pusėje

Laimėjo – H. Clinton. D. Trumpas iš paskutiniųjų stengėsi laikytis ir neprarasti savitvardos. Vien to pergalei, deja, nepakanka. Taip, buvo akimirkų, kai persvara buvo respublikono pusėje (pavyzdžiui, kai pažėrė gana konstruktyvios kritikos H. Clinton kaip valstybės sekretorei). Nepaisant to, neretai atrodė gana vaikiškai (į galvą pirmiausia ateina frazė „jūs esate marionetė).

Hillary Clinton

H. Clinton nesileido išmušama iš vėžių – sumaniai pasinaudojo seksualinės prievartos ir kiniško plieno statyboms kortomis. Po trijų savaičių JAV turės naują prezidentą – šią naktį jį priminė tik vienas iš dviejų kandidatų. Mano spėjimas – H. Clinton.

Barney Hendersonas: D. Trumpas šį vakarą pasirodė labai neprastai

Laimėjo – H. Clinton. Manau, kad D. Trumpas šį vakarą pasirodė labai neprastai. Buvo akivaizdžiai ramesnis nei per pirmus dvejus debatus, buvo geriau pasirengęs politinės programos klausimu ir paruošęs kelis pramoginius antpuolius. Nepaisant to, prieš visas JAV jis pareiškė nesąs tikras dėl demokratinių procesų Jungtinėse Valstijose. „Paliksiu jus nežinioje“, - nejaugi taip gali kalbėti galbūt būsimasis prezidentas? Negali.

Ruth Sherlock: D. Trumpas atrodė, kaip subrendęs kandidatas

Laimėjo – D. Trumpas. Rinkėjai taip ir nepamatė agresyvaus, karštakošio ir besiplūstančio D. Trumpo, kokį įpratę regėti. Jis buvo ramesnis, kontroliavo savo žodžius ir netgi, drįstu teigti, atrodė subrendęs kandidatas. Jo vakaro misija buvo labai aiški – parodyti, kad gali būti orus prezidentas.

Donaldas Trumpas

Didžiąją debatų dalį jam puikiai sekėsi. Pasirodymo būta solidžiausio per visą rinkimų kampaniją. Rinkėjai pagaliau susipažino su daugmaž konkrečia jo rinkimų programa. Kelis svarbius taškus sumaniai nugvelbė iš H. Clinton. Deja, kalbant apie pačių rinkimų perspektyvą, greičiausiai jau per vėlu.

Chrisas Grahamas: D. Trumpas šį kartą nusipelnė bent laikinos persvaros

Laimėjo – D. Trumpas. Jis giedojo giesmelę iš praeitų debatų, tačiau kita tonacija. Buvo geriau susitelkęs, puolimas buvo kruopščiai suplanuotas ir tiesiai į taikinį. H. Clinton išliko tokia pati kaip ir seniau. Atakuojama šaltai šypsojosi ir griežtai laikėsi susigalvoto plano. Galbūt galutinis rezultatas ir nepasikeis, tačiau D. Trumpas šį kartą nusipelnė bent laikinos persvaros.

Hillary Clinton

Davidas Millwardas: D. Trumpas padarė didelę klaidą

Laimėjo – H. Clinton. Pirmąją valandą pirmavo D. Trumpas. Išlaikė savitvardą, buvo tvirtas ir neklydo ekonomikos klausimais. Jam pasitarnavo ir visus kaip reikiant erzinusi šalta kaip ledas H. Clinton šypsena. Didžiausią klaidą, deja, D. Trumpas padarė pareiškęs, kad H. Clinton dėl visų skandalų net neturi teisės kovoti dėl prezidento posto ir nepanoręs atskleisti, ar priimsiąs rinkimų rezultatus. Toks pareiškimas neabejotinai išgąsdins neapsisprendusius rinkėjus.

Donaldas Trumpas

Nickas Allenas: D. Trumpą ištiko tikrų tikriausia tragedija

Laimėjo – H. Clinton. D. Trumpą ištiko tikrų tikriausia tragedija. Nepasakydamas, ar pralaimėjimo atveju priims prezidento rinkimų rezultatus, jis išsikasė sau duobę. Niekais nuėjo visos iki tol sunkiai pasiektos kad ir menkos pergalės. Nors trečiųjų debatų metu ir demonstravo neįprastą ramybę ir susitvardymą, puikiai pasirodė ekonomikos klausimais, D. Trumpui to nepakaks. Pats to nenorėdamas, išsidavė negerbiąs esminių JAV demokratijos principų. Taigi laimėjo H. Clinton – daugiau nėra, ką pridurti.