„Su prieštaringais jausmais pranešu, kad nusprendžiau įteikti atsistatydinimo pareiškimą“, – per spaudos konferenciją sostinėje Kišiniove sakė N. Popescu, jis buvo ir ministro pirmininko pavaduotojas. 42 metų politikas sakė, kad jam „reikia pertraukos“, bet pažadėjo paramą savo sąjungininkei prezidentei Maiai Sandu, šiemet sieksiančiai būti perrinkta antrai kadencijai.

N. Popescu yra vienas labiausiai ES palankių Moldovos politikų. „Mums pavyko nukreipti Moldovą į narystės ES kelią ir įtraukti į Europos plėtros žemėlapį. Vos prieš dvejus ar trejus metus šie tikslai atrodė nepasiekiami“, - pridūrė jis.

2022 m. birželį 2,6 mln. gyventojų turinčiai šaliai, besiribojančiai su Ukraina ir ES nare Rumunija, buvo suteiktas kandidatės į ES statusas. Gruodį M. Sandu pasveikino prasidėjusias derybas dėl narystės kaip „naują puslapį“ savo šaliai. N. Popescu taip pat sakė, kad Moldova sugebėjo įveikti „gėdingiausią istorijos laikotarpį, kai diplomatija tarnavo oligarchams“.

Jį pakeis Mihai Popsoi iš tos pačios proeuropietiškos PAS partijos. Europos reikalų portfelį perims valstybės sekretorė Cristina Gherasimov.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją