Berlyno teisme R. van Helsumas prisipažino apgaule pasinaudojęs valstybės parama, kurios vertė – 30 tūkst. eurų (103,5 tūkst. Lt).

Jis sutiko dirbti viešuosius darbus, kad atlygintų padarytą nuostolį. Teismo nurodymu, jis turi atlyginti žalą mokesčių mokėtojams, informuoja telegraph.co.uk.

2011 m. pabaigoje miškiniu berniuku pramintas Olandijos pilietis Berlyne atėjo į policijos nuovadą ir pareiškė mokantis tik angliškai, be to, netekęs atminties ir mažai ką prisimenąs.

Jis teigė kelerius metus su tėvu gyvenęs miškuose. Tuo metu jo atvejis sukėlė sensaciją ir sulaukė didžiulio žiniasklaidos bei visuomenės dėmesio.

Anot Ray pasivadinusio vaikino, jo motina Doreen buvo mirusi prieš kelerius metus, o neseniai mirusį tėvas Ryaną jis palaidojo miške. Vaikinas sakė, kad jam 17 m., tad jį ėmė globoti nepilnamečių globos tarnyba.

Bet išpublikavus jo nuotrauką, greitai išaiškėjo tiesa. Draugai atpažino jo nuotrauką socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ir pranešė apie jį policijai.

Paaiškėjo, kad R. van Helsumas yra iš pramoninio Hengelo miesto Olandijoje ir iš tiesų jam 21 m.

Pamotė pranešė, kad mirus tėvui, vaikinas išėjo iš namų.

Draugų teigimu, jis draugavo su viena mergina, kuri nuo jo pastojo.
Ketvirtadienį vykusiame teisme jis pareiškė niekada nesakęs, kad ilgai gyveno miškuose.

Pasirodo, vaikinas šiek tiek laiko gyveno Vokietijoje, o kai nebeliko pinigų susimokėti už nakvynes hosteliuose, kreipėsi į valstybę pagalbos.

Teismo sekretorius Tobiasas Kaehne‘as pabrėžė – vaikinas būtų sulaukęs pagalbos ir paramos, jei paprasčiausiai būtų pranešęs, jog yra benamis.

Mažiau nei valandą trukęs teismo posėdis vyko už uždarų durų, nes teisėjas pareiškė, jog posėdis neturėtų virsti pramoga.

Iš teismo salės su advokatu išeinantis R. van Helsumas užsidengė veidą laikraščiu.

Pranešama, kad jis gyveno Berlyne, o pernai yra dirbęs greitojo maisto restorane „Burger King“.

Ray vardu prisistatęs "miškinis" Robinas van Helsumas