25 metų šokėja prokurorams išpažino savo meilę kapitonui Francesco Schettino. Be to, kapitono kajutėje paieškas ir gelbėjimo darbus vykdę nariai aptiko merginos apatinio trikotažo , rūbų ir kosmetinę.

Tačiau per interviu vienai Italijos televizijai šokėjos teta tvirtino, jog tarp jos dukterėčios ir to vyro nieko nebuvo.

„Ar mano dukterėčia buvo Schettino meilužė? Tikrai taip nemanau. Labai daug dalykų šiame reikale interpretuojama neteisingai“, - teigia jau spėjusios išgarsėti šokėjos teta Lucica Cemortan Gurina.

„Parodykite man keleivį, kuris juos fotoaparatu įamžino meilikaujančius, besiglaustančius ar besibučiuojančius. Manau, kad tokių tikrai neatsiras“, - sakė moteris.

Anot jos, jos dukterėčia tikrai žavėjosi kapitonu, su kuriuo susipažino dirbdama „Costa Concordia“ kruiziniame laive“.

„Gal Domnica jame matė tai, ko neturėjo kiti, kalbu apie draugystę“, - tvirtina teta.

Moteris atsiskleidė, jog jos giminaitę labai paveikė tėvo netektis 1996 metais – jis nuskendo.

D. Cemortan praeitą savaitę prokurorai Groseto policijos nuovadoje Toskanoje apklausinėjo net šešias valandas. Būtent šioje nuovadoje ir tiriama sausio 13 dieną kruizinį laivą ištikusi nelaimė.

Prokurorai norėjo sužinoti, ar laivui užplaukus ant povandeninės uolos prie pat Džilijo salos mergina buvo ant kapitono tiltelio.

Taip pat pareigūnus domino faktas, ar jos buvimas šalia galėjo blaškyti kapitono ir jo kolegų dėmesį.

Ketvirtadienį Florencijos teismas spręs, ar 52 metų laivo kapitonas F. Schettino ir toliau gyvens namų arešto sąlygomis, ar bus paleistas už užstatą, ar, ko reikalauja prokurorai, tyrimo išvadų turės laukti įkalinimo įstaigoje.

Sekmadienį už per tragediją žuvusius žmones Romoje bus aukojamos mišios.

Mišios bus aukojamos Švč. Mergelės Marijos bazilikoje, o joms vadovaus kardinolas Angelo Bagnasco – Italijos vyskupų konferencijos prezidentas.

Mišiose dalyvaus Italijos prezidentas Giorge Napolitano. Pamaldos bus tiesiogiai transliuojamos per nacionalinę šalies televiziją.