Juodaodžio paauglio mirtis Fergjusone sukėlė savaitę trunkančius protestus, riaušes ir plėšikavimus. Pirminiais policijos pareigūnų duomenimis, 18-metis Michaelas Brownas buvo nušautas, kai ėmė priešintis pareigūnams, tačiau, anot kai kurių įvykio liudininkų, neginkluotą paauglį kulkos suvarpė, kai šis bandė iškelti rankas. Penktadienį Fergjusono apylinkės policija paviešino jaunuolį nušovusio policijos pareigūno tapatybę ir pareiškė, kad grumtynių metu teisėsaugos atstovas taip pat buvo sužeistas.

Policija taip pat paviešino netoliese esančios parduotuvės apsaugos kamerų vaizdo įrašus, iš kurių galima spręsti, jog M. Braunas bandė apiplėšti krautuvę ir galimai grasino jos savininkui. Atskleidus šiuos faktus, nužudytojo šeima Sent Luiso priemiesčio bendruomenę paragino laikytis ramybės ir pripažino, kad M. Brownas niekada nebuvo "tobulas" vaikas, tačiau pasmerkė policijos bandymus pateisinti "egzekuciją".

"Šeima niekada nesakė, kad M. Brownas buvo tobulas", - spaudai sakė šeimai atstovaujantis advokatas.

Vaizdo įraše matyti, kaip tvirtai sudėtas asmuo, neva M. Brownas, kabinėjasi prie parduotuvės kasininko, vėliau pagriebia keletą prekių nuo lentynos ir jas paduoda savo draugui - įtariama, Dorianui Johnsonui. Paties D. Johnsono teigimu, jis ir M. Brownas stovėjo iškeltomis rankomis, kai pareigūnas pradėjo šaudyti.

Fergjusono policijos skyriaus vadovas Thomas Jacksonas teigė, kad paauglį nušovęs pareigūnas iš tiesų nežinojo apie galimą apiplėšimą. Daugelis Fergjusono priemiesčio gyventojų į naujus faktus reagavo su neslepiamu pykčiu ir teigė netikintys policijos pateikta versija.

Nepriklausomą incidento tyrimą jau pradėjo JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) ir Teisingumo departamentas. JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis taip pat atkreipė dėmesį į policijos pareigūnų naudojamas priemones riaušėms malšinti, tikindamas, jog karinės įrangos naudojimas Ferjusono gyventojams gali pasiųsti "prieštaringą pranešimą".