Ambasadorius Johnas Feeley'is atsistatydinimo pareiškimą įteikė gruodžio pabaigoje, transliuotojas CNN citavo valstybės sekretoriaus pavaduotoją viešajai diplomatijai ir viešiesiems reikalams Steveną Goldsteiną.

„Būdamas jaunesnysis užsienio reikalų tarnybos pareigūnas, pasirašiau po priesaika ištikimai tarnauti prezidentui ir jo administracijai ir tai daryti apolitiškai, net kai nepritariu kai kurioms jų politikos nuostatoms“, – atsistatydinimo laiške rašė J. Feeley'is.

„Mano vadovai aiškiai pasakė, kad, jei manau, jog negaliu to padaryti, garbingas sprendimas būtų atsistatydinti. Tam jau atėjo laikas“, – tęsė diplomatas.

Žinia apie ambasadoriaus atsistatydinimą pasirodė tuo metu, kai tarptautinė bendruomenė smerkė D. Trumpą dėl jo galimai pasakyto nepagarbaus komentaro apie Salvadorą, Haitį ir Afrikos šalis. Skelbiama, kad JAV prezidentas jas pavadino „purvinomis skylėmis“.

J. Feeley'is, karjeros diplomatas, kurio specializacija – Lotynų Amerika ir Karibų jūros regionas, buvo prisaikdintas 2016 metų sausį. Valstybės departamente jis dirbo nuo 1990 metų, prieš tai tarnavo JAV jūrų pėstininkų korpuse, kur buvo sraigtasparnio pilotas.