„Ryte buvo įvykdyta cheminė ataka prieš pastatą, kuriame įsikūrusi mūsų redakcija“, – leidinio pareiškime cituojamas vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas, priduriant, kad teisėsaugos institucijos tikrina „prie įėjimo išpiltą medžiagą“.

„Patalpose laikosi patvarus, aitrus cheminis kvapas, kurį jaučia visi redakcijos, taip pat kitų pastate įsikūrusių organizacijų, lankytojai ir darbuotojai“, – nurodoma pareiškime.

Ten pat priduriama, kad kvapo šaltinis dar nustatytas ir kad vietoje dirba specialiųjų tarnybų pareigūnai, nes pastatas yra saugomas objektas.

Naujienų agentūra „Interfax“ kol kas nesulaukė teisėsaugos komentarų.

„Novaja gazeta“ priminė, kad 2017 metų balandį redakcija gavo laišką voke su nežinomais baltais milteliais. 2018 metų spalį nežinomi asmenys prie laikraščio redakcijos paliko tris narvus su avimis, ant kurių buvo užmautos liemenės su užrašais „Spauda“. Keliomis dienomis prie pastato buvo aptiktas laidotuvių vainikas su grasinimais žurnalistui Denisui Korotkovui. Vėliau ten pat buvo rastas krepšelis su nupjauta avino galva ir grasinimu, adresuotu jau visai redakcijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)