Praėjusiais metais, nepaisant tebesitęsiančios Rusijos invazijos į Ukrainą ir įspėjimų dėl saugumo, į nedidelį Umanės miestą šventės proga atvyko apie 23 tūkst. chasidų.

Šiemet „tikimės sulaukti daugiau kaip 30 tūkst. maldininkų“, – trečiadienį Ukrainos televizijai sakė miesto mero pavaduotojas Olehas Haničius.

Skaičiavimai grindžiami turizmo paslaugų teikėjų pateikta informacija apie parduotas keliones į Čerkasų regione esantį miestą. Šis skaičius prilygsta ortodoksų žydų piligrimų, atvykusių taikos metu ir prieš koronaviruso pandemiją, skaičiui, sakė O. Haničius.

Umanė yra maždaug už 200 km į pietus nuo Ukrainos sostinės Kyjivo. Kaip rašo laikraštis „Times of Israel“, chasidų maldininkai kasmet keliauja švęsti šventės ir aplankyti Nachmano Braclaviečio, gerbiamo chasidų lyderio, mirusio 1810 metais, kapo.

Šiais metais Roš Hašana bus švenčiama nuo ateinančio penktadienio iki sekmadienio, laikantis griežtesnių saugumo priemonių. Mieste dvi savaites bus draudžiama prekiauti alkoholiu, taip pat bus draudžiami fejerverkai. Kaip ir daugelyje kitų Ukrainos vietovių, Umanėje ir aplinkiniame Čerkasų regione tebegalioja naktinė komendanto valanda.

Pasak O. Haničiaus, Ukrainos policijai padės kolegos iš Izraelio.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sekmadienį paragino nevykti į Umanę, nes ten trūksta priešlėktuvinių slėptuvių. Nuo tada, kai Rusija daugiau kaip prieš 18 mėnesių pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, miestas kelis kartus buvo tapęs raketų ir dronų taikiniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją