Prokurorai sekmadienį pradėjo tyrimą dėl dviejų sprogimų nelicencijuotoje suskystintų naftos dujų degalinėje, per kurią žuvo du žmonės, o 56 buvo sužeisti. Degalinė yra į šiaurę nuo Rumunijos sostinės Bukarešto.

Dauguma sužeistųjų buvo ugniagesiai, kurie atskubėjo į Krevedijos komunos stotį gesinti gaisro nuo pirmojo sprogimo, po kurio vėlai šeštadienį įvyko antrasis.

„Gaisras kilo, kai dujos buvo perkeliamos iš vienos talpykos į kitą. Po viena iš talpyklų atsirado ugnies šaltinis“, – sekmadienį per spaudos konferenciją sakė generalinis prokuroras Alexas Florenta.

„Spėjama, kad incidentą sukėlė nerūpestingai numesta cigaretė“, – pridūrė jis.

Du žuvę žmonės buvo pora, žurnalistams sakė skubios pagalbos skyriaus vadovas Raedas Arafatas.

Vyrą ištiko širdies smūgis, o moteris mirė po stiprių nudegimų, pridūrė jis.

Pasak R. Arafato, tarp sužeistųjų – kai kurie sunkiai apdegę – buvo 39 ugniagesiai, du policijos pareigūnai ir du žandarai.

„Per naktį du ugniagesius ir du civilius perkėlėme į užsienį (gydymui), o vėliau bus perkelta ir daugiau“, – sakoma jo pranešime.

Pasak Gynybos ministerijos, keturi pacientai buvo išvežti į Italiją arba Belgiją.

Rumunija paprašė pagalbos per ES civilinės saugos mechanizmą, kad būtų galima gydyti 18 nudegusių pacientų, socialiniame tinkle X, anksčiau vadintame tviteriu, pranešė už krizių valdymą atsakingas Europos Komisijos narys Janezas Lenarčičius.

J. Lenarčičiaus teigimu, pagalbą pasiūlė Austrija, Vokietija ir Norvegija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją