Niujorko gubernatorė Kathy Hochul patvirtino, kad per sprogimą už 640 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Niujorko esančiame patikros punkte žuvo du žmonės, tačiau sakė, kad nėra jokių „teroro išpuolio“ požymių. „Šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad tai buvo teroristinė veikla“, – sakė K. Hochul ir pridūrė, jog tai buvo siaubingas incidentas, avarija, sprogimas, bet nėra žinoma apie kokį nors ryšį su terorizmu.

Dviejų aukų tapatybės dar nėra paviešintos, bet gubernatorė užsiminė, kad jų transporto priemonė galėjo būti iš vakarinės Niujorko valstijos.

Liudytojai pasakojo matę dideliu greičiu lėkusį automobilį, jis trenkėsi į kontrolės punkto užtvarą ir virto ugnies kamuoliu. Sprogimas įvyko prie pagrindinės Vaivorykštės tilto sankryžos netoli Niagaros krioklių, iš supleškėjusios transporto priemonės nieko neliko, tik variklis.

Pareigūnai abiejose sienos pusėse suaktyvino reagavimo priemones, vaizduose buvo matyti privažiavimo prie sienos keliuose knibždantys avarinių tarnybų darbuotojai ir transporto priemonės.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas buvo informuotas ir atidžiai seka įvykius. Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau parlamentui sakė, kad „tai akivaizdžiai labai rimta situacija“.

Incidentas įvyko Padėkos dienos išvakarėse, kai milijonai amerikiečių intensyviai keliauja. Vaivorykštės tiltas, viena judriausių Kanados ir JAV sienos perėjų, turi 16 transporto juostų ir paprastai veikia visą parą.

Pasak K. Hochul, po incidento nuolaužos buvo išsibarsčiusios net 14-oje eismo juostų. Buvo uždaryti kiti trys netoliese esantys sienos kirtimo punktai, tačiau vėliau vėl atidaryti, pranešė JAV muitinė ir sienų apsauga. JAV pusėje Niagaros krioklių valstybinis parkas, kasmet pritraukiantis milijonus lankytojų, taip pat uždarytas iki kito pranešimo, pranešė parkų tarnyba.

J. Trudeau biuras pranešė, kad Kanados premjeras informuotas ir palaiko ryšį su JAV teisėsauga, kelios Kanados agentūros talkina tyrimui.

Niujorko meras Ericas Adamsas sakė, kad didžiausio šalyje miesto policijos departamento pareigūnai buvo pasiųsti į sienos perėją padėti tyrimui, dėl artėjančių švenčių mieste taikomas padidintas budrumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją