Trys žmonės vis dar laikomi dingusiais be žinios, o vienas jūreivis patyrė nedidelius sužalojimus, pranešė valdžios institucijos.

Guangdžou jūrinių reikalų biuras pranešė, kad dėl incidento miesto Nanša rajone penkios transporto priemonės, įskaitant motociklą, nukrito nuo tilto į vandenį arba į apačioje esantį laivą.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti autobusas, įkritęs į laivo krovinių skyrių. Pasak Kinijos žiniasklaidos pranešimų, autobuse buvo tik vairuotojas. Po avarijos vežėjų įmonės atstovams nepavyko su juo susisiekti.

Pasak valdžios institucijų, avarijos priežastis kol kas nežinoma.

Kinijos valstybinė televizija parodė filmuotą medžiagą iš avarijos vietos, kurioje matyti tarp dviejų tilto atramų įstrigęs krovininis laivas, o virš jo esančio dviejų eismo juostų tilto dalis išlūžusi ir žiojėja nemažas tarpas.


CCTV pranešė, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos dešimtys gelbėtojų, įskaitant pastiprinimą iš netoliese esančio Šendženo technologijų centro, o laivo savininkas buvo „sulaikytas“.

Regionas, kuriame įvyko susidūrimas, yra didelė pramonės ir gamybos zona, kurią kerta tankus laivybos kelių tinklas.

Panašių nelaimingų atsitikimų Kinijoje yra įvykę ir anksčiau, vienas tokių – kai 2012 metais naujai pastatytas kruizinis laineris atsitrenkė į tiltą rytiniame Vendžou mieste. Žmonių aukų tada nebuvo.

2007 metais devyni žmonės žuvo, kai krovininis laivas atsitrenkė į 1 600 m ilgio tiltą pietinėje Gvangdongo provincijoje ir dalį jo sugriovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją