Minima avarija įvyko ketvirtadienį per piko valandas. Auka, kurios tapatybė neskelbiama, buvo išvežta į ligoninę sunkios būklės, rašo dailymail.co.uk.

Šiame vaizdo įraše matyti, kaip dešimtys žmonių susirenka prie 212 numerio autobuso, kai šis visai prieš pat 18 val. vietos laiku Walthamstow rajono Hoe gatvėje partrenkė vienaračiu važiavusį vyrą.

Į pagalbą atskubėję praeiviai didvyriškai pakelia dviaukščio autobuso priekį ir išlaisvina prispaustą žmogų. Kai kurie gelbėtojai, padėję kilstelėti autobusą, vos prieš kelias sekundės vakarieniavo netoliese esančiuose restoranuose, bet paliko savo maistą, kad prisidėtų prie žmogaus gelbėjimo.
Pranešama, kad penktadienio rytą aukos būklė ligoninėje buvo rimta, bet stabili.

Šio įvykio liudininkė Kyra Sam pasakojo, kad ėjo Walthamstow turgaus link, kai išgirdo šūksnius, sklindančius iš judrios gatvės.

Laikraščiui „London Evening Standart“ ji teigė: „Esu nustebinta Walthamstow stiprybės – niekas nedvejojo padėti. Visi sutelkė savo jėgas, kad pakeltų autobusą. Tikrai buvo gražu tai pamatyti tokios nelaimės akivaizdoje“.

Sami Ullah, kuriam netoli avarijos vietos priklauso viena kavinė, pasakojo: „Stovėjau prie kasos ir išgirdau stiprų garsą. Tai buvo garsus pokštelėjimas – pamanėme, kad tai šūvis ar kažkas panašaus“. 

„Staiga pamatėme, kad žmonės kavinėse „Turtle Bay“ ir „Pizza Express“ palieka savo staliukus ir bėga į gatvę. Pamatėme, kad iš autobuso taip pat išlipa žmonės. Visi rėkė ir šaukė“.

„Tuomet visi žmonės kartu pamėgino šiek tiek kilstelėti autobusą“. „Ten susirinko tiek daug žmonių. Jų galėjo būti apie 50 ar 100. Jiems kažkaip pavyko šiek tiek pakelti autobusą. Mes buvome nustebę – tai sunkus autobusas, dviaukštis. Iš karto atvyko policija ir perėmė šį reikalą“, - pasakojo liudininkas.

Jis pažymėjo, kad prieš tai buvo matęs partrenktą vyrą, važinėjantį vienaračiu.

Policija apklausė autobuso vairuotoją, bet jo nesulaikė.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai daugybė žmonių atskuba į pagalbą nelaimėliui. Praėjusių metų rugpjūtį geležinkelio stotyje netoli Australijos Perto miesto keleiviai ir geležinkelio stoties darbuotojai bendromis jėgomis išlaisvino vyrą, kai jo koja įstrigo tarp traukinio ir platformos.

Vyras lipo į traukinį, bet paslydo ir jo koja atsidūrė tarpe tarp traukinio ir platformos.
Greitai sureagavę keleiviai ir darbuotojai išgelbėjo vyrui koją, visi kartu stumtelėdami 90 tonų sveriantį vagoną.