Kaip praneša „Ukrinform“, R. Stefančukas tai pareiškė interviu leidiniui „Politico“.

„Niekada nebuvo nė vieno atvejo, kad kiltų įtampa tarp politinės ir karinės vadovybės“, – sakė Ukrainos parlamento pirmininkas.

Jis pažymėjo, jog Rusija nuo plataus masto invazijos pradžios griebiasi insinuacijų, kad suskaldytų Kyjivą.

Pasak R. Stefančuko, gandus apie tariamą nesantaiką skleidžia rusiški kanalai, ir tai yra Rusijos propaganda.

Leidinio žurnalistai priminė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimus, kad nuo Rusijos plataus masto agresijos pradžios Kremlius kelis kartus kėsinosi į jo gyvybę. Pagal Ukrainos konstituciją prezidento mirties atveju jį turėtų pakeisti Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

Parlamento vadovas pareiškė esąs įsitikinęs, kad būtent V. Zelenskis nuves Ukrainą į pergalę.

„Aš tikrai žinau, kad prezidentas V. Zelenskis bus mūsų pergalės prezidentas. Ir aš tiesiog norėčiau būti pergalės parlamento vadovas“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, leidinys „The Economist“ paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno straipsnį, kuriame jis pažymėjo, kad Ukraina sustabdė kur kas stipresnį priešą, tačiau dabar karas pereina į naują etapą.

Po V. Zalužno pareiškimo V. Zelenskis interviu leidiniui „The Sun“ perspėjo Ukrainos generolus nesikišti į politiką, nes tai kelia pavojų šalies vienybei. V. Zelenskio nuomone, į politiką einantys generolai daro klaidą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)