Pasak jo, tiriant teroro akto Londone aplinkybes buvo nustatyta, jog britų pareigūnai teroristo mobiliojo telefono numerį kito islamisto užrašų knygelėje aptiko dar 2004 metais, kai šalyje vyko operacija prieš teroristų kuopeles. Tuo metu Kh. Masoodas gyveno Anglijos Krolio mieste (Vakarų Sasekso grafystė).

2010 metais Kh. Masoodas vėl pateko į Didžiosios Britanijos kontržvalgybos akiratį, bet šįsyk jis jau buvo įtariamas pagalba teroristams. Specialiosios tarnybos darbuotojai manė, kad jis koordinuoja džihadistų permetimą per Saudo Arabiją į Pakistaną, bet galiausiai to įrodyti nepavyko, ir buvo priimtas sprendimas, kad Kh. Masoodas nekelia pavojaus visuomenei, o tyrimas buvo nutrauktas.

2017 metų kovo 22 d. Londono centre, ant Vestminsterio tilto, Kh. Masoodo vairuojamas automobilis partrenkė kelis praeivius. Paskui vairuotojas prie Didžiosios Britanijos parlamento pastato iššoko iš automobilio ir su peiliu puolė policininką. Užpuolikas buvo nušautas. Per incidentą žuvo penki žmonės, tarp kelių dešimčių nukentėjusiųjų buvo 11 šalių piliečiai.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė teroristinė „Islamo valstybės“ grupuotė.