Australijos premjerui ir Vokietijos kanclerei susitikus per Didžiojo 20 (G20) viršūnių susitikimą ir prisėdus pasikalbėti, kameros užfiksavo, kaip A. Merkel paskubomis iš lapo skaito šį tą apie Australijos ministrą pirmininką. Jame buvo ir politiko nuotrauka.

Dauguma paruoštuko idėjos, švelniai tariant, sužavėti nebuvo – labiausiai pasipiktino, žinoma, australai. Nepaisant to, Vokietijos valdžios atstovai tvirtina, kad šis incidentas nebuvo gėdingas nė vienai iš dviejų valstybių.

„Angelos Merkel departamentas, be jokios abejonės, tiesiog norėjo būti tikras, kad kanclerė turi visą reikiamą informaciją“, – pirmadienį situaciją pakomentavo Australijos prekybos reikalų ministras Simonas Birminghamas. Jo teigimu, tokia paruoštukų praktika – įprasta. Nepaisant to, dauguma pabrėžia, kad, kad ir kaip ten bebūtų, situacija buvo labai nejauki.

„Kas tai?“, – skelbė viena iš pirmadienio „The Sydney Morning Herald“ antraščių, susijusi su A. Merkel ir S. Morrisono susitikimu.

S. Morrisonas Australijos premjeru tapo rugpjūtį, kai iš posto buvo išstumtas jo pirmtakas Malcolmas Turnbullas. M. Turnbullas buvo ketvirtas šalies premjeras, nuo 2010 metų pašalintas iš posto. M. Merkel Vokietijos vyriausybei vadovauja nuo 2005 metų.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas per G20 viršūnių susitikimą taip pat Australijos premjero pasiteiravo apie valdžios pokyčius.