Mafijos aukų giminaičiai nešė jų portretus, o maždaug 900 aukų pavardžių buvo perskaitytos per mikrofonus. Viename plakatų buvo užrašyta: "Jūs nenužudėte jų. Jie eina su mumis".

Žmonės ragino valdžią imti ryžtingesnių priemonių prieš mafijos klanus.

"Šiandien mes švenčiame, nes čia susirinko daug jaunimo prisiminti žuvusiųjų. Jaunimas - Italijos ateitis", - sakė Vincenzo D'Agostino, policininko, kurį mafija nužudė drauge su žmona ir sūnumi, tėvas.

Tarp manifestantų buvo žurnalistas Roberto Saviano, parašęs knygą apie Neapolio mafiją „Gomorra“, pagal kurią buvo sukurtas filmas.

Kai buvo išleista knyga, pasipylė grasinimai, kad R.Savianas bus nužudytas, ir dabar jis gyvena nuolat saugomas policininkų.

Demonstraciją surengė socialinių grupių asociacija "Laisvė": dalyvaujanti kovos su mafija veikloje.

Pastaraisiais metais policija sėkmingai kovojo su Sicilijos mafija. 2007 metais jai pavyko areštuoti bosų bosą Bernardo Provenzano ir, kaip manoma, galimą jo įpėdinį Salvatore Lo Piccolo.

Tačiau keturios didžiausios mafijos grupės - Kalabrijos "'Ndrangheta", Sicilijos Cosa Nostra", Neapolio "Camorra" ir Apulijos "Sacra Corona Unita", kaip manoma, tebevaidina svarbų vaidmenį Italijos ekonomikoje.

Kilus pasaulinei ekonomikos krizei, mafijai atsirado naujų galimybių pasipelnyti, pavyzdžiui, skolinant verslininkams, kuriems gresia nuskurdimas.