Kovo 15 d. Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė sąrašą 13 JAV pareigūnų, kuriems uždrausta atvykti į šalį ir kurių sąskaitos Rusijos bankuose esą yra užblokuotos. JAV žiniasklaida praneša, kad rusai padarė klaidą oficialioje Amerikos prezidento Joe Bideno vardo rašyboje.

Į šį niuansą per spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki.

Paklausta, ar Baltieji rūmai sulaukė Rusijos įvestų „sankcijų“ daugeliui aukšto rango JAV pareigūnų, Joe Bideno atstovė atsakė: „Visų pirma, norėčiau pažymėti, kad prezidentas yra Bidenas jaunesnysis. Galbūt jie įvedė sankcijas jo tėvui, tegul ilsisi ramybėje!“.

J. Psaki taip pat pažymėjo, kad nė vienas iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos sąraše esančių JAV pareigūnų neplanavo vizitų į Rusiją ir juo labiau nelaiko santaupų Rusijos bankuose.

„Nemanau, kad tai jus nustebins – nė vienas neplanavome kelionių į Rusiją, niekas iš mūsų neturi Rusijoje sąskaitų, prie kurių „nebeturime prieigos“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją