Taip ji sakė pirmadienį A. Navalno bendražygių paskelbtame vaizdo įraše.

Kaip teigia M. Pevčich, A. Navalnas artimiausiomis dienomis turėjo išeiti į laisvę, nes buvo pasiektas susitarimas dėl kalinių mainų.

„Vladimirui Putinui buvo pasiūlyta iškeisti FSB pareigūną ir žudiką Vadimą Krasikovą, kalintį už žmogžudystę Berlyne, į du Amerikos piliečius ir A. Navalną“, – teigė M. Pevčich.

„Aš gavau patvirtinimą apie tai, kad derybos vyksta ir pasiekė finalinę stadiją vasario 15-osios vakarą. Vasario 16-ąją Aleksejus buvo nužudytas“, – sakė ji.

Jis pridūrė, kad jau po A. Navalno mirties sužinojo, jog apie mainų pasiūlymą V. Putiną informavo Romanas Abramovičius, kaip „neformalus derybininkas“.

„Per bendrus pažįstamus paklausiau R. Abramovičiaus, kaip ir kada jis tai padarė, ką V. Putinas atsakė. R. Abramovičius, deja, į šiuos klausimus neatsakė“, – teigė M. Pevčich.

Мы знаем, почему Алексея убили именно сейчас.

A. Navalno komandos atstovė Kira Jarmyš pirmadienį taip pat paskelbė, kad komanda ieško patalpų viešam atsisveikinimui su A. Navalnu. „Laikas: šios darbo savaitės pabaiga“, – rašo ji.

Kaip paskelbta šeštadienį, A. Navalno kūnas buvo perduotas jo motinai, praėjus daugiau nei savaitei po jo mirties Arktyje esančioje kolonijoje.


A. Navalnas, garsiausias prezidento V. Putino kritikas, mirė vasario 16 dieną viename griežčiausiai saugomų Rusijos kalėjimų Šiaurės Sibire, kur turėjo atlikti 19 metų bausmę ryšium su kaltinimais, kurie daugumos laikomi politiniu kerštu už jo poziciją.

„Aleksejaus kūnas buvo perduotas jo motinai. Labai dėkojame visiems, kurie to reikalavo kartu su mumis“, – socialiniame tinkle X, anksčiau vadintame „Twitter“, sakė K. Jarmyš.

Anksčiau Rusijos valdžia atsisakė atiduoti Liudmilai Navalnajai jos sūnaus kūną, kai ši nuvyko į Sirbire esantį Salechardo miestą, artimiausią gyvenvietę šalia kolonijos, kurioje mirė A. Navalnas.

A. Navalno komanda penktadienį pranešė pateikusi ieškinį, kad gautų kūną, teigdama, kad vietos tyrėjai grasino jį palaidoti kalėjimo teritorijoje, jei jo motina nesutiks surengti „slaptų“ laidotuvių.

A. Navalno komanda teigė, kad anksčiau Kremlius bandė blokuoti viešas laidotuves, kurios gali virsti paramos A. Navalno judėjimu ir suteikti progą žmonėms pademonstruoti opoziciją V. Putinui.

V. Putinas, kuris niekada viešai neminėdavo A. Navalno vardo, nekomentavo savo garsiausio kritiko mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją