Valstybės vadovas tokį komentarą išsakė duodamas interviu vokiečių leidiniui „Deutsche Welle“. Reaguodamas į žurnalistės pastabą apie tai, kad Lietuva pagal bendrąjį vidaus produktą (BVP) yra viena labiausiai Ukrainą remiančių valstybių, o tuo pat metu partneriai delsia priimdami sprendimus dėl tankų „Leopard 2“ tiekimo Kyjivui, G. Nausėda pabrėžė: „Sekite mūsų pavyzdžiu.“

Paklaustas apie dabartinius Europos gynybinius poreikius ir Vokietijoje pastebėtus ženklus, kad išlaidos gynybai turėtų viršyti 2 proc. BVP ribą, prezidentas nurodė, kad tai bus viena svarbiausių temų liepą Vilniuje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime. Jis išreiškė viltį, kad vasarą atitinkami įsipareigojimai gynybai bus atnaujinti.

G. Nausėda interviu taip pat dalinosi mintimis apie Miunchene šiuo metu reiškiamas nuomones dėl taikos Ukrainoje, konkrečiai – apie Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimą, kad Europa, JAV ir karo Ukrainoje šalys turėtų ruoštis galimybei sėsti prie taikos derybų stalo. Visgi, G. Nausėda akcentavo, kad dėl Rusijos tęsiamos agresijos tam dar nėra pasiruošta. „Žvelgdami į Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pristatytą 10 punktų (taikos – ELTA) planą galime matyti, kad esame toli nuo šių principų“, – kalbėjo prezidentas.

Valstybės vadovas kartu pažymėjo, kad taikos sąlygas turėtų diktuoti Ukraina, nes būtų nevalia derėtis šios šalies vardu.

Miuncheno saugumo konferencija – didžiausia kasmetinė saugumo konferencija, kurioje dalyvauja pasaulio valstybių vadovai, akademinio ir verslo pasaulio atstovai. Šių metų konferencija rengiama 59-ąjį kartą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)