Kalbėdamas komiteto nariams po savo išrinkimo naujasis pirmininkas pabrėžė, kad pagrindinis artimiausio laikotarpio uždavinys bus padėti Respublikonų partijos kandidatui nugalėti Baracką Obamą per prezidento rinkimus 2012 metais.

38 metų R.Priebusas įveikė keturis varžovus, tarp jų - kadenciją baigiantį pirmininką Michaelą Steele'ą, pirmąjį šias pareigas ėjusį juodaodį, kuris komitetui vadovavo nuo 2009 metų.

M.Steele'as iš kovos iškrito po keturių balsavimų. Jis ragino savo šalininkus paremti kitą kandidatą - Marią Cino. Po pasitraukimo kalbos M.Steele'ui buvo padėkota ovacijomis atsistojus.

R.Priebusas su kiekvienu balsavimu gaudavo vis daugiau balsų ir per septintą balsavimą surinko 97 balsus. Kad laimėtų, jam reikėjo mažiausiai 85 balsų. Rinkimai vyko Respublikonų nacionalinio komiteto žiemos suvažiavime viešbučių ir konferencijų komplekse "National Harbor", esančiame į pietus nuo Vašingtono.

R.Priebusas, kuris gimė ir augo Kenošė Viskonsine, 1994 metais baigė Viskonsino Vaitvoterio universitetą ir dirbo klerku valstijos asamblėjos Švietimo komitete.

1999 metais R.Priebusas vedė mokyklos laikų mylimąją Sally. Jie tebegyvena Kenošoje su savo sūnumi ir dukterimi.

2007-aisiais, vos pradėjęs ketvirtą dešimtį metų, R.Priebusas buvo išrinktas valstijos Respublikonų partijos pirmininku.

Beveik visą savo vadovavimo laiką jis stengėsi pakelti partijos dvasią po to, kai respublikonai 2006-aisiais prarado valstijos senato, o 2008-aisiais - ir Asamblėjos kontrolę, atiduodami valstijos valdymą į demokratų rankas, kai buvo perrinktas demokratų gubernatorius Jimas Doyle'as.

Dabar R.Priebuso vėl laukia grėsmingi iššūkiai. Nacionalinė partija turi 22 mln. dolerių skolų, ultrakonservatyvaus Arbatėlės judėjimo sekėjai bando pastūmėti partiją dar labiau į dešinę, be to, R.Priebusui reiks išsiaiškinti, kas po dviejų metų stos į kovą su prezidentu B.Obama.

Respublikonų partijos pirmininko vairą buvo pasiryžęs perimti ir Lietuvos garbės konsulas Mičigano valstijoje Saulius Anužis.

51 metų politikas, amerikiečiams pažįstamas kaip Saulas Anuzis, svarbiausiu žmogumi JAV Respublikonų partijoje mėgino tapti jau antrą kartą.