M. Thompsonas – buvęs BBC generalinis direktorius, taip pat buvęs „The New York Times Company“ prezidentas ir generalinis direktorius – pradės eiti šias pareigas spalio 9 dieną, sakoma CNN motininės bendrovės „Warner Bros. Discovery“ pranešime.

Jis perima postą po to, kai birželio mėnesį atsistatydino buvęs vadovas Chrisas Lichtas, susidūręs su kontroversijomis dėl redakcinių sprendimų, įskaitant susitikimą miesto rotušėje su buvusiu prezidentu Donaldu Trumpu, kuriame dominavo šalininkų šūksniai ir šaipymasis iš moderatorės Kaitlan Collins.

2004-2012 metais M. Thompsonas buvo BBC generalinis direktorius, o 2012-2020 metais vadovavo „The New York Times Company“ – tai buvo laikotarpis, kai prestižinis amerikiečių laikraštis ėmėsi didelių pokyčių pereinant į skaitmeninį amžių ir jo prenumerata sparčiai augo: 2023 metais ji viršijo 10 mln.

Pastaruoju metu CNN nuolat susiduria su krizėmis: mažėja reitingai ir pelnas, iš darbo pasitraukia daug žinomų žmonių, įskaitant Chrisą Cuomo, kuris buvo atleistas už tai, kad padėjo ginti savo brolį Andrew Cuomo, buvusį Niujorko gubernatorių, kuris buvo apkaltintas netinkamu seksualiniu elgesiu.

O 2022 metų vasarį atsistatydino buvęs CNN prezidentas ir įtakingas žiniasklaidos vadovas Jeffas Zuckeris, paaiškėjus, kad jis neatskleidė romantiškų santykių su kolege.

Viena pirmųjų M. Thompsono užduočių bus rugsėjo 27 dieną pradėti teikti bendrovės srautinių transliacijų paslaugą „CNN Max“.

Ankstesnis bandymas paleisti tokią paslaugą „CNN+“ buvo nuostolinga ir nutraukta 2022 metų balandį, praėjus vos kelioms savaitėms po jos paleidimo.

Šį sprendimą priėmė naujoji vadovybė po to, kai buvusi CNN motininė bendrovė „WarnerMedia“ tą patį mėnesį susijungė su „Discovery“ ir suformavo „Warner Bros. Discovery“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją