Nuo tada, kai procese dėl slaptų dokumentų D. Trumpui praėjusią savaitę buvo pareikšti kaltinimai, jo rinkimų kampanijos kasą papildė 7 mln. dolerių, agentūrai „Reuters“ patvirtino jo atstovas.

D. Trumpo aiškinimai, kad kaltinimai yra politinis persekiojimas, įtikina ištikimus jo šalininkus. Per savo pasirodymus D. Trumpas dažniausiai stovi šalia plakato, kuriame prašoma aukoti lėšų ir nurodomi telefonų numeriai.

Apklausos rodo, kad D. Trumpo strategija pasiteisina: „Reuters“ ir nuomonės tyrimo instituto „Ipsos“ apklausa rodo, kad 81 proc. respublikonų rinkėjų procesą laiko politiškai motyvuotu.

Pinigų lietų D. Trumpui jau atnešė ieškiniai, susiję su „pinigais už tylą“ pornografinių filmų aktorei. Tada per tris dienas D. Trumpo rinkimų kampanijai surinkta taip pat 7 mln. dolerių.

Realiausias D. Trumpo konkurentas Floridos gubernatorius Ronas DeSantis, oficialiais duomenimis, savo rinkimų kampanijai yra surinkęs 85 mln. dolerių aukų. D. Trumpas apklausose dėl respublikonų kandidato į prezidentus šiuo metu renka 43 proc. balsų, o R. DeSantis – 22 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją