RNZ turinio vadovė sakė, kad jie gali prisijungti prie analogiškų JAV transliuotojų „National Public Radio“ (NPR) ir „Public Broadcasting Service“ (PBS), kurie, protestuodami prieš tokią etiketę, praėjusią savaitę pasitraukė iš tviterio.

„Mūsų redakcinę nepriklausomybę saugo ne tik įstatymai, bet ir mes patys ją griežtai saugome“, – tviteryje rašė turinio vadovė Megan Whelan.

Visuomeninius transliuotojus supykdė priverstinė žyma, kuri, jų manymu, juos prilygina autoritarinių vyriausybių kontroliuojamoms žiniasklaidos priemonėms.

„Pačios „Twitter“ platformos politikoje „vyriausybės finansuojama žiniasklaida“ apibrėžiama kaip atvejai, kai vyriausybė „gali skirtingu laipsniu prisidėti prie redakcinio turinio“ – bet tai netaikytina RNZ“, – sakė M. Whelan.

Ji pridūrė, kad RNZ svarsto įvairius variantus, „įskaitant pokalbius su „Twitter“, kad ši etiketė būtų panaikinta arba peržiūrėta, arba, kaip tai padarė kitos visuomeninės žiniasklaidos priemonės visame pasaulyje, palikti platformą“.

NPR praėjusį trečiadienį tapo pirmuoju transliuotoju, pasitraukusiu iš tviterio po to, kai trumpam buvo pavadintas „su valstybe susijusia žiniasklaidos priemone“, ir pareiškė, kad platforma „imasi veiksmų, kurie kenkia mūsų patikimumui, klaidingai įteigdama, kad redakciniu požiūriu nesame nepriklausomi“.

„Twitter“ savininkas Elonas Muskas vėliau nurodė, kad žyma „su valstybe susijusi“ buvo klaida, tačiau, nepaisant to, kad dabar NPR vadinamas „finansuojamas valstybės“, nuo balandžio 12 dienos pranešimų neskelbė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją