Šalyje antradienį paskelbtas visuotinis karantinas, užfiksavus pirmąjį vietinio COVID-19 infekcijos perdavimo atvejį per pusę metų. Židinys Oklando mieste dabar išaugo iki 21 atvejo, ketvirtadienį patvirtinus 11 naujų infekcijų.

J. Ardern paskelbė, kad nuo šiol „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina taps prieinama 12–15 m. amžiaus paaugliams. „Tai yra saugu ir teisinga“, – sakė premjerė. Šiuo preparatu šalyje prieš tai buvo galimas tik vyresnių kaip 16 m. amžiaus žmonių skiepijimas.

J. Ardern nurodė, kad sveikatos apsaugos pareigūnai yra „beveik visiškai tikri“ dėl infekcijos patekimo į šalį aplinkybių. Atlikus genomo sekos tyrimus, nustatyta, kad naujasis židinys yra susijęs su rugpjūčio 7 d. į Naująją Zelandiją iš Australijos atvykusiu keliautoju.

Šis asmuo iš karto po atvykimo izoliavosi, o pareigūnai toliau mėgina nustatyti „kai kurias trūkstamas sąsajas“ tarp šio užsikrėtimo ir naujų vietinio infekcijos perdavimo atvejų. Tačiau J. Ardern nurodė, kad buvo aptikta „trūkstama dėlionės dalis“.

Naujojoje Zelandijoje karantinas galios mažiausiai iki šeštadienio.

Šioje 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinta apie 2 580 COVID-19 atvejų ir 26 su liga susijusios mirtys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)