Kaip ketvirtadienį pranešė žiniasklaida, žuvę vyrai yra Martinas Hessas ir Wolfgangas Maieris, o policija patvirtino, jog jie yra Vokietijoje gimę ir Naujoje Zelandijoje gyvenę kalnų vedliai.

Jiedu ir Jo Morgan buvo užklupti lavinos anksti trečiadienį, kopdami į šalies Pietų saloje esantį 3,2 km aukščio Hikso kalną.

Kaip pasakojo alpinistė, jie buvo šlaito pusiaukelėje, ir staiga virš alpinistų pradėjo judėti šviežias sniegas.

„Buvo baisu – tai buvo tarsi... artėjanti milžiniška ledo banga“, – sakė ji interviu Naujosios Zelandijos radijui.

Anot J. Morgan, ji paskendo sniege, bet vis dar galėjo judinti vieną ranką, kuria ji nuvalė sniegą nuo burnos ir po to ilgiau kaip valandą vadavosi iš sniego gniaužtų.

„Man prireikė 30 minučių, kad išimčiau savo radijo švyturį... bet tebebuvau visiškai įstrigusi sniege, tad man prireikė dar pusvalandžio, kad išlįsčiau“, – sakė ji.

Išsilaisvinusią moterį netrukus aptiko gelbėtojai.

Tiek J. Morgan, tiek jos kompanionai buvo patyrę alpinistai. Pasak moters, jiems tiesiog nepasisekė, nes prisiartino prie netvirto sniego ruožo.

„Tikrai nesielgėme kvailai – tiesiog pasiekėme šlaitą... kur buvo apstu slankaus sniego“, – pasakojo ji televizijai TVNZ.

Anot policijos inspektoriaus Dave'o Gaskino, J. Morgan tikriausiai išsigelbėjo tik dėl turimos kopimo patirties.

„Atsidūrus griūtyje reikia tarsi plaukti krauliu – tai padeda išlikti aukščiau“, – sakė jis žurnalistams.

„Nuslinkus lavinai, jai pavyko ištraukti vieną ar dvi rankas ir išsikasti. Deja, kiti du (alpinistai) buvo daug giliau“, – pridūrė pareigūnas.

Abiejų vyrų kūnai buvo aptikti trečiadienį.