Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, šis septintą dešimtį metų einantis žmogus gydomas Oklando miesto ligoninėje.

„Jis izoliuotas neigiamo slėgio palatoje, kad liga neplistų, jo būklė gerėja“, – sakoma Sveikatos apsaugos departamento pranešime.

Pranešama, kad susirgęs žmogus yra Naujosios Zelandijos pilietė. Pareigūnai nurodė, kad šis asmuo į Oklandą atvyko trečiadienį ir kad jo šeimos nariai, susirūpinę dėl jo būklės, kreipėsi į ligoninę.

Pareigūnai paragino visus nerimaujančius oro linijų „Emirates“ trečiadienio skrydžio iš Balio į Oklandą keleivius susisiekti su atitinkamomis institucijomis.

Tačiau pareigūnai nemano, kad yra iškilęs didelis pavojus visuomenei, ir sako, kad padėtis gerai valdoma.

„Nors turime pirmą COVID-19 atvejį, protrūkio bendruomenėje galimybė išlieka maža“, – sakoma pareiškime.

Anksčiau sveikatos apsaugos ministras Davidas Clarkas sakė, kad Naujoji Zelandija įveda griežtus kelionių draudimus iš Irano atvykstantiems žmonėms, panašius į suvaržymus, taikomus iš Kinijos atvykstantiems asmenims.

Tokių veiksmų imtasi padaugėjus užsikrėtimo atvejų Irane, kur nuo viruso jau mirė 26 žmonės – daugiausiai už Kinijos ribų, ir nesant patikimos informacijos iš šios šiitiškos respublikos, sakė ministras.

„Akivaizdu, kad ši padėtis Irane kelia susirūpinimą; liga ten toliau plinta ir yra didelė nežinomybė dėl protrūkio masto bei galimybių jį suvaldyti“, – reporteriams sakė D. Clarkas.

„Iš Irano ateinanti informacija atrodo neatitinkanti to, ką praneša kitos šalys kalbant apie mirtingumą“, – pridūrė jis.