Šis skandalingas pareiškimas buvo išsakytas dar prieš A. Leadsom pasitraukiant iš kovos dėl šalies premjero posto. Pareiškimas apie pedofilus nuskambėjo tame pačiame A. Leadsom skandalingame interviu, duotame „The Times“, kuriame politikė kritikavo kitą kandidatę, dabartinę premjerę Theresa May, jog ji būtų blogesnė vyriausybės vadovė, nes neturi vaikų, o A. Leadsom – turi.

Duodama interviu „The Times“, A. Leadsom pareiškė, jog dauguma JK šeimų nesamdo vyrų vaikų auklių pareigoms, nes yra didelė tikimybė, jog šį darbą dirbantys vyrai yra pedofilai, kuriuos traukia darbas su vaikais.

Šiuo metu apie 5 proc. JK auklių yra vyrai.

A. Leadsom komentarai sukėlė didžiulį pasipiktinimą vaikų priežiūros sektoriuje.

Buvusi šešėlinė Švietimo ministrė Lucy Powell pareiškė, jog tokie skandalingi A. Leadsom komentarai rodo jos nesugebėjimą objektyviai vertinti padėties, o vyrų noras imtis vaikų priežiūros darbų yra ne tik sveikintinas, bet netgi skatintinas dalykas, nes vyrai šiose pareigose turi kitų privalumų, kurių neturi moterys.

Pavyzdžiui, nors vyras auklė – retas atvejis, vaikams, ypač berniukams, labai trūksta vyriško auklėjimo. Tėčiai labai užimti, vyrų auklių mažai, darželiuose vaikai auga su moterimis, mokyklose – vėl didžioji dalis moterų, todėl vyriškas auklėjimo arba mokymo kontekstas tikrai labai pageidautinas.