Eurokomisaras iš Prancūzijos P. Moscovici sakė, kad tolesnis delsimas po birželio 23-iosios referendumo, per kurį britai nubalsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos (ES), pratęstų ekonomikai žalingą netikrumą.

„(Britų) Konservatorių partija veikė greitai. (Ministras pirmininkas) Davidas Cameronas turėjo būti pakeistas rugsėjo mėnesį, o dabar tik liepa, tad kodėl prarasti tuos du mėnesius?“ – žurnalistams sakė P. Moscovici, kuris kalbėjo dieną prieš tai, kai T. May turi perimti ministro pirmininko pareigas iš D. Camerono.

„Įmanoma, kad diskusijų su Europos Sąjunga procesas taip pat paspartėtų. To, manau, daug žmonių ir tikisi, viliasi ir reikalauja“, – pridūrė jis prieš derybų su ES finansų ministrais pradžią.

Jo komentarai pasirodė kelios valandos po to, kai Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino T. May „greitai“ paaiškinti, kokių Britanija ateityje nori savo ryšių su ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)