Partijos lyderiai daugiau nebebus pasitinkami džiūgaujančių minių, mosuojančių plakatais, nebebus ir raudonų kilimų bei gausybės gėlių, teigiama Kinijos žiniasklaidos skelbiamame pareiškime, išplatintame po 25-ių narių partijos politinio komiteto posėdžio.

Naujuose partijos nuostatuose, kuriais komunistai stengiasi pagerinti savo įvaizdį, taip pat draudžiamos ir ilgos, nuobodžios kalbos bei pataikaujamo pobūdžio užsakomieji straipsniai laikraščiuose.

Pastaraisiais metais net paties žemiausio rango Kinijos komunistų partijos nariai mėgavosi nevaržoma prabanga – jie buvo vežiojami prabangiais automobiliais, sveikinami puikiai sustyguotų moksleivių minių.

Atrodė, tarsi Kinijos pareigūnai vienas su kitu varžosi, kuris įsikurs didesniame biure, surengs prašmatnesnes vaišes, į kurias neretai specialiai iš užsienio buvo gabenami brangūs delikatesai, ar labiausiai praturtės.

Partijai sulaukiant vis daugiau kritikos dėl arogancijos ir išlaidavimo, naujieji partijos lyderiai ryžosi rimtiems pokyčiams.