Mergina nusprendė ryžtis alinančiai mokymų programai ir tapti asmens sargybine, skelbia CNN.

„Galiu su užsakovais dalyvauti įvairiuose renginiuose, daug pamatyti. Patirtis atverianti akis ir praturtinanti“, - CNN pasakoja kinė.

Yang Donglan baigė kursus Tiandziao tarptautinėje saugumo akademijoje – Pekine nuo 2008 metų veikiančioje specialioje mokymų stovykloje, kurioje būsimieji asmens sargybiniai išmoksta visko, ko gali prireikti šiame nelengvame darbe. Akademijai studentų netrūksta, nes asmens sargybiniai, ypač sargybinės, viena iš naujausių Kinijos elito užgaidų.

Merginai jau teko šliaužti purve spaudžiant žiemos šaltukui, išmokti taikliai šaudyti ir 24 valandas išlikti budriai. Kinė žodžių į vatą nevynioja – akademijoje jai teko „pereiti tikrą pragarą“.

„Iki tol praktiškai nesportavau, nebuvau fiziškai pasirengusi. Kai pradėjau mokytis, kilo sunkumų dėl kvėpavimo bėgant, tačiau galiausiai persilaužiau“, - savimi didžiuojasi kinė.

Auganti paklausa

Tiandziao tarptautinės saugumo akademijos įkūrėjas ir buvęs asmens sargybinis Chen Yongqingas teigia tiesiog užčiupęs rinkos pulsą ir nusprendęs pasinaudoti augančios paklausos teikiamomis galimybėmis.

2013 metais Kinijoje suskaičiuota 317 milijardierių (skaičiuojant jų turtą doleriais). Antroje vietoje pagal šį skaičių atsidūrė JAV, bent jau tokius duomenis pateikia leidinys „Hurun Report“ – „Forbes“ atitikmuo Kinijoje.

„Mes ne tik suteikiame būsimiems asmens sargybiniams fizinį pasirengimą, bet ir išmokome tokių dalykų kaip, pavyzdžiui, vyno degustavimas – kad asmens sargybiniai galėtų būti pilnaverčiai savo užsakovų pašnekovai. Mūsų akademiją baigę profesionalai neretai atlieka ne tik asmens sargybinio, bet ir asmeninio asistento pareigas“, - teigia verslininkas.

Chen Yongqingas teigia, jog pastaruoju metu akademijoje kaip ant mielių auga joje besimokyti norinčių merginų skaičius. Jis pridūrė, jog asmens sargybinės prieš tos pačios profesijos vyrus turi ne vieną pranašumą – ypač atsižvelgiant į faktą, jog pastaruoju metu šalyje atsiranda vis daugiau moterų milijardierių ir milijonierių.

„Asmens sargybinės turtingoms moterims ar turtingų vyrų antrosioms pusėms atrodo patrauklesnis pasirinkimas“, - teigia akademijos įkūrėjas.

Yang Donglan teigia, jog užsakovams patrauklesnės moterys ir merginos, nes jos nekrenta į akis.

„Mums lengviau pasislėpti. Žmonės nesusivokia, jog esame asmens sargybinės“, - argumentuoja 22 metų mergina.

„Kai kurie vyrukai labai aukšti, labai lengvai atskirsi, jog tas ąžuolas – asmens sargybinis. Be to, merginoms ir moterims žmonėmis rūpintis sekasi žymiai geriau“, - šypsosi kinė.

Mergina nenori pasakoti apie savo šefą. Ji laikosi griežtos pozicijos: jos darbe „ištikimybė yra pats svarbiausias dalykas“.

Mokymai trunka tris savaites ir kainuoja iki 2100 dolerių (5326 Lt). Ši programa tikrai neskirta bailėms ir savimi nepasitikinčioms merginoms.

Sunkūs mokslai

Neseniai mokslus akademijoje baigusios Xu Si ir Zhang Min jau seniai svajojo apie tokio pobūdžio darbą – paauglystėje svajojo prisijungti prie šalies kariuomenės, tačiau likimas susiklostė taip, jog viena pradėjo dirbti pardavimų srityje, o kita – mokyti vaikus.

Xu Si atvira – mokymai buvo be proto sunkūs. Jau pirmosiomis dienomis teko šliaužti purvu ir šokti į ledinį vandenį.

„Drebėjau. Pratybų įkarštyje vienas aštuoniolikmetis palūžo“, - teigia Xu Si ir pridūrė, jog labiausiai ją įkvepia kitos drąsios merginos, pasiryžusios nenuleisti rankų.

Yra ir tokių, kurios į mokymus ateina tik pasisemti patirties, o ne todėl, kad bet kokia kaina nori dirbti tokį darbą.

Mergina, pavarde Dong, dirba valstybės tarnautoja. CNN ji sakė, jog dar neapsisprendusi, ar tikrai nori dirbti asmens sargybine, tačiau mano, jog mokymuose įgyta patirtis labai vertinga, padėsianti išmoksti stiprybės, kantrybės ir ištvermės.

Chen Yongqingas pripažįsta, jog moteriškos lyties asmens sargybinių skaičiaus augimą nulėmė tokie veiksniai kaip nedarbas, gera alga ir galimybė susipažinti su labai svarbiais asmenimis, sukaupti patirties, praplėsti akiratį. Tačiau svarbiausia, anot akademijos steigėjo, yra tai, jog šiandieninėje Kinijoje moterys ir merginos vis labiau pasitiki savimi.

„Moterims šiandien jau pakanka drąsos imtis veiklos, kuri anksčiau laikyta vyrų privilegija“, - teigia Chen Yongqingas.

Priešingai populiariam įsitikinimui, vyras tvirtina, jog per mokymus palūžta daugiau vyrų, o ne moterų.

„Dauguma merginų išbūna iki galo“, - savo auklėtinėmis didžiuojasi akademijos steigėjas.

Yang Donglan asmens sargybine dirba jau beveik metus ir teigia neplanuojanti keisti darbo, nors jame ir netrūksta pačių įvairiausių grėsmių.
„Mano pareiga saugoti ir greitai veikti. Manau, jog darbo nekeisiu – kad ir kas beatsitiktų. Tai kelionė, ir man ji patinka“, - šypsosi mergina.