Remiantis šeštadienį paskelbtais „The New York Times“ užsakymu atliktos apklausos rezultatais, jei rinkimai vyktų dabar, dauguma registruotų rinkėjų savo balsą atiduotų už buvusį prezidentą respublikoną Donaldą Trumpą. Per visoje šalyje vykdytą apklausą 48 proc. respondentų nurodė, kad balsuotų už D. Trumpą, o 43 proc. – už J. Bideną.

Tik kas ketvirtas apklaustasis teigė manąs, kad JAV šiuo metu juda teisinga kryptimi, o daugiau nei dvigubai daugiau rinkėjų sakė, kad J. Bideno politika jiems veikiau pakenkė nei padėjo.

Be to, remiantis apklausa, parama J. Bidenui sumažėjo dviejose rinkėjų grupėse, kurios paprastai patikimai balsuoja už demokratus – t. y. ne baltaodžių rinkėjų ir paprastų darbininkų.

Anot apklausos, 97 proc. rinkėjų, kurie 2020 m. savo balsą atidavė už D. Trumpą, ketina vėl balsuoti už įį. O antrą kartą už J. Bideną balsuoti pasiryžę tik 83 proc. – 10 proc. buvusių jo rinkėjų, remiantis apklausa, šį kartą rinksis D. Trumpą.

Į akis krenta pastebimas paramos J. Bidenui sumažėjimas mažiau išsilavinusių ne baltaodžių paprastų darbininkų grupėje. Demokratas prieš ketverius metus šioje rinkėjų grupėje dar lenkė D. Trumpą apie 50 procentinių punktų, o dabar jo atotrūkis tesiekia šešis procentinius punktus.

Ateinantį antradienį, kuris vadinamas superantradieniu, pirminiai rinkimai vyks 15 JAV valstijų, įskaitant daugiausiai gyventojų turinčiose Kalifornijos ir Teksaso valstijose. Beveik visose šiose valstijose savo balsavimą rengs ir demokratai, ir respublikonai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)