Pastaraisiais metais "didelė ir civilizuota tauta buvo vaizduojama neteisingai", pirmadienį prezidentą citavo jo svetainė, praneša agentūra „Reuters“.

"Mano kolegos ir aš pasinaudosime galimybe parodyti tikrąjį Irano - kultūringos ir taiką mylinčios šalies - veidą", - teigiama pranešime. H. Rouhani pabrėžė kartu sieksiąs, kad "būtų išgirstas engiamos iraniečių tautos balsas", kai kalbama apie "nelegalias ir nepriimtinas" sankcijas. Jis tai pareiškė prieš išvykdamas į Niujorką.

H. Rouhani nepasakė, ką kaltina dėl neteisingo Irano vaizdavimo. Tačiau šis jo pareiškimas leidžia suprasti, kad jis nori atsiriboti nuo savo prieštaringai vertinamo pirmtako Mahmoudo Ahmadinejado. Šis užsienio kritikos, be kita ko, sulaukdavo dėl savo pozicijos holokausto ir homoseksualumo klausimais.

Birželį prezidentu išrinktas H. Rouhani pažadėjo atgaivinti šalies ekonomiką, kuri kenčia dėl tarptautinių sankcijų, paskelbtų šalia ginče dėl Teherano branduolinės programos. H. Rouhani pats yra buvęs Irano branduolinis derybininkas. Jis taip pat neigia kaltinimus, kad Iranas siekia pasigaminti branduolinį ginklą.

Pirmadienį vis dar buvo neaišku, ar H. Rouhani JT Generalinėje Asamblėjoje susitiks su JAV prezidentu Baracku Obama.