Anksčiau D. Trumpas paragino uždrausti musulmonams įvažiuoti į JAV ir pareiškė, jog Londone „yra tokio radikalizacijos lygio vietų, kad policininkai ten būgštauja dėl savo gyvybės“. Po šio pareiškimo peticija, raginanti uždrausti milijardieriui atvykti į Jungtinę Karalystę, tiesiog per kelias valandas surinko 100 tūkstančių balsų, reikalingų jai svarstyti parlamente. Bet parlamentarai šiai idėjai nepritarė.

„Jeigu D. Trumpas taps prezidentu, mano tikėjimo pagrindai man neleis ten vykti, ir tai reiškia, kad aš negalėsiu bendradarbiauti su Amerikos miestų merais ir keistis idėjomis“, - sakė S. Khanas interviu žurnalui „Time“.

Kartu jis pažymėjo, kad yra suinteresuotas užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Niujorko ir Čikagos merais, ir pranešė, kad planuoja apsilankyti Jungtinėse Valstijose dar prieš prezidento rinkimus - „tam atvejui, jeigu nugalėtų D. Trumpas“.

Leiboristas S. Khanas, laimėjęs gegužės 5 d. surengtus Didžiosios Britanijos sostinės mero rinkimus, įeis į istoriją kaip pirmasis musulmonas šiame poste.

D. Trumpas padarys naujajam Londono merui išimtį

Numanomas Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas sakė, kad padarytų naujajam Londono merui Sadiq Khanui išimtį dėl pasiūlyto draudimo musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas. Draudimą musulmonams įžengti į JAV žymus verslininkas D. Trumpas pasiūlė po kruvinų Paryžiaus atakų praėjusiais metais, kurių metu žuvo 130 žmonių, rašo agentūra BBC.

„Visada bus išimčių“, - sakė Respublikonų partijos kandidatas. Verslininkas sakė esąs „laimingas“, kad S. Khanas vadovaus Londonui ir pridūrė: „Jei jis gerai atliks darbą, bus puiku“.

Londono meras yra išreiškęs susirūpinimą, kad dėl savo tikėjimo negalės aplankyti Jungtinių Valstijų, jei prezidentu taps D. Trumpas. „Noriu nuvykti į Ameriką ir susitikti su Amerikos merais. Jei D. Trumpas taps prezidentu, dėl savo tikėjimo negalėsiu ten nuvykti“.

Laikiną draudimą plačiai sukritikavo JAV ir užsienyje, tačiau D. Trumpas laikėsi pasiūlymo, sakydamas, kad reikia užtikrinti JAV saugumą.