Iždo kanclerio poste jis paliko Jeremy Huntą, taip siekdamas išlaikyti savo pusėje finansų rinkas po L. Truss biudžeto planų sukelto šoko investuotojams.

R. Sunakas, praktikuojantis hinduistas, kuris, būdamas 42 metų amžiaus, yra jauniausias Britanijos lyderis nuo 1812-ųjų, naujuoju valdančiųjų konservatorių lyderiu pirmadienį tapo anksčiau ir pats padirbėjęs iždo kanclerio poste.

Užsienio reikalų sekretoriaus poste R. Sunakas paliko Jamesą Cleverly, o artimą sąjungininką Dominicą Raabą sugrąžino į ministro pirmininko pavaduotojo ir teisingumo sekretoriaus postus.

R. Sunakas taip pat paliko dirbti gynybos sekretorių Beną Wallace'ą.

J. Cleverly ir B. Wallace'as postus išsaugojo nepaisant to, kad rėmė nutrūkusį buvusio ministro pirmininko Boriso Johnsono bandymą sugrįžti į valdžią.

Jų ir J. Hunto paskyrimas rodytų tęstinumą JK valdžios viršūnėje po dramatiškų įvykių trumpai valdant R. Sunako pirmtakei L. Truss.

Anksčiau antradienį karaliui Charlesui III oficialiai paskyrus R. Sunaką ministru pirmininku, šis kreipėsi į šalies gyventojus ir sakė, kad Britanija susiduria su „didele ekonomine krize“.

„Suvienysiu mūsų šalį – ne žodžiais, o darbais“, – pareiškė R. Sunakas, užbaigdamas naujausią neeilinį JK politikos posūkį po B. Johnsono atsistatydinimo liepos mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją