Turto įšaldymas ir draudimas atvykti į ES pritaikytas Michailui Fridmanui („Alfa Group“ ir „LetterOne“ akcininkas, VEOB ir X5 dalininkas) bei jo verslo partneriui Piotrui Avenui, Ališerui Usmanovui („Metalloinvest“, „Megafon“ akcininkas), Aleksejui Mordašovui („Severstal“, „Lenta“ akcininkas, TUI kelionių organizatoriaus dalininkas), Genadijui Timčenkai („Novatek“ ir SIBUR akcinių kapitalų dalies valdytojas), Aleksandrui Ponomarenka (Šeremetjevo oro uosto bendrasavininkas).

Į šį „juodąjį sąrašą“ taip pat pateko Vladimirui Putinui artimi kontroliuojamos „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas bei valstybinės naftotiekių monopolininkės „Transneft“ vadovas Nikolajus Tokarevas.

Be to, jame atsidūrė Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka, statybos ministras Irekas Fajzulinas, transporto ministras Vitalijus Saveljevas, taip taip aktorius ir kino režisierius Tigranas Keosajanas.

Sankcijų sąraše taip pat yra muzikantas (ir, kaip manoma, artimas Putino draugas) Sergejus Rolduginas.

Iš viso šiame „juodajame“ sąraše – 26 Rusijos piliečiai.

Sankcijų sąraše – ir draudimo bendrovė SOGAZ.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją