O. Scholzas pasiūlė keturias moteris ir tris vyrus iš SPD. Verslui palanki FDP anksčiau įvardijo tris vyrus ir vieną moterį, o žalieji – tris moteris ir du vyrus.

Taigi ministrų kabinete bus aštuonios moterys ir aštuoni vyrai, turintys ministrų portfelius, o jiems vadovaujantis O. Scholzas šiek tiek persveria vyrų naudai.

Dar gerokai prieš rinkimus rugsėjį SPD lyderis pareiškė, kad būsimame ministrų kabinete sieks vyrų ir moterų lygybės. „Mano, kaip kanclerio, vadovaujamą kabinetą sudarys bent pusė moterų“, – prieš metus tviteryje parašė O. Scholzas.

Socialdemokratų partijos (SPD) nario O. Scholzo pirmąkart per pastaruosius 16 metų suburtoje centro kairiųjų vyriausybėje sveikatos apsaugos ministro pareigas eis epidemiologas Karlas Lauterbachas.

Žaliųjų partijai, būsimosios koalicinės vyriausybės partnerei, į užsienio reikalų ministres pasiūlius savo bendrapartietę Annaleną Baerbock, nuspręsta, kad gynybos ministro postas atiteks SPD atstovei Christine Lambrecht, iki šiol vadovavusiai Teisingumo ministerijai.

„Visos užsienio misijos bus nuolat peržiūrimos“, – po chaotiško užsienio pajėgų pasitraukimo iš Afganistano žurnalistams sakė Ch. Lambrecht, ragindama pasirūpinti, kad kiekviena operacija turėtų „aiškią pasitraukimo strategiją“.

Regioninė deputatė Nancy Faeser taps pirmąja Vokietijos vidaus reikalų ministerijai vadovaujančia moterimi. Ji pareiškė pagrindiniu prioritetu laikysianti kovą su „didžiausia grėsme: dešiniųjų ekstremizmu“ po virtinės aukų pareikalavusių ultradešiniųjų išpuolių šalyje.

SPD laimėjo rugsėjo 26 dieną vykusius visuotinius rinkimus ir praėjusį mėnesį susitarė dėl koalicijos su Žaliųjų partija, pasisakančia už ekologišką kursą, taip pat su verslui palankia Laisvąja demokratų partija (FDP).

Parlamentas trečiadienį ruošiasi oficialiai išrinkti O. Scholzą naujuoju kancleriu.

16 metų Europos didžiausiai ekonomikai vadovavusi A. Merkel traukiasi iš politikos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)