Tai žurnalistams papasakojo pats ministras, praneša leidinys „NewsMaker“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

M. Popșoi priminė, kad į šį sąrašą pateko dar vasarą, kai buvo šalies parlamento narys iš valdančiosios Veikimo ir solidarumo partijos (PAS).

Pasak ministro, jis nežino, kas sudarė šį sąrašą, tačiau čia „tam tikrą vaidmenį“ galėjo atlikti Rusijos užsienio reikalų ministerija arba saugumo tarnybos.

„Bus įdomu pamatyti, kaip Kremlius ir Rusijos URM reaguos į mano paskyrimą Moldovos užsienio reikalų ministru. Tai jų reikalas, negaliu žinoti, kokį sprendimą jie priims. Bet, pagal tarptautinius standartus, diplomatai, nepaisydami nesutarimų tarp šalių, stengiasi užmegzti dialogą ir turi turėti galimybę bei teisę tai daryti“, – sakė jis.

Kartu M. Popșoi pabrėžė, kad Moldovos pozicija nesikeičia – „mes palaikome savo draugus ir kaimynus ukrainiečius kovoje prieš šią barbarišką agresiją“.

Praėjusių metų rugpjūtį, reaguodama į Rusijos institucijų Moldovoje darbuotojų skaičiaus sumažinimą, Maskva uždraudė keliems oficialiems Moldovos asmenims, tarp jų – M. Popșoi, įvažiuoti į Rusiją.

Pirmadienį M. Popșoi buvo prisaikdintas kaip naujasis Moldovos užsienio reikalų ministras.

Neseniai jis pareiškė, kad Moldovos valdžia neketina duoti leidimo atidaryti rinkimų apylinkes Uždniestrės teritorijoje per Rusijos prezidento rinkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją