Tačiau, kaip rašo dienraštis „Fakt”, gimsta ir nauja tradicija - senus sergančius senolius šventėms atiduoti į ligoninę.

Toks likimas ištiko 80-metį Stanislavą Janeckį iš Gdansko. Jis labai norėjo Kūčias praleisti namuose, tačiau žino, kad į juos greitai nesugrįš.
Tai dabar jau ne naujiena. Gydytojai ir slaugės visoje Lenkijoje skambina pavojaus varpais, nes būtent Kalėdų ir Naujųjų metų išvakarėse ligoninės būna perpildytos dažniausiai vyresnio amžiau žmonėmis. Specialistų nuomone, ligoninių lovose, ir būtent švenčių išvakarėse, atsigula senoliai, tokie, kaip S. Janeckis.

Kaip dienraščiui sakė Gdansko Koperniko ligoninės medicinos seserų skyriaus direktorė Mažena Olševska- Fryc, daugelis iš prieš šventes paguldytų į ligoninę žmonių ilgam negrįžta namo, nes namiškiams jie nereikalingi.

„Fakt” pastebi, kad toks likimas ištinka Lenkijoje šimtus senolių. Jau minėtas S. Janeckis, yra vienas iš jų. Nors yra našlys, tačiau turi dukrą, sūnų bei anūkų, tačiau žino, kad šventėms namo tikrai neparvažiuos ir prie Kūčių stalo nesės.