„Ukrainiečiai palaipsniui įgyja persvarą ir tai įrodo mūsų paramos svarbą, taip pat mūsų gebėjimą ir norą tęsti paramą, – sakė J. Stoltenbergas ES įstatymų leidėjams. – Tai sunkios kovos, tačiau jie sugebėjo pralaužti Rusijos pajėgų gynybines linijas ir juda į priekį“.

Pastarosiomis dienomis Ukraina teigė, kad per savo varginantį puolimą pietuose pralaužė smarkiai įtvirtintą pirmąją Rusijos gynybos liniją. Ukraina šiam puolimui iš NATO narių gavo Vakarų šalių ginkluotės, įskaitant kovinius tankus ir šarvuočius.

Tačiau Kyjivas pripažįsta, kad kelis mėnesius trukęs veržimasis į pietus buvo lėtesnis, nei tikėtasi, o Ukrainos pajėgos patyrė daug nuostolių.

Pranešama, kad Ukrainos kariai vis dažniau turėjo rengti mažesnio masto atakas pėsčiomis, nes puolimą visu frontu stabdė gausūs rusų įrengti minų laukai.

„Vargu ar kada nors istorijoje mūšio lauke matėme daugiau minų nei šiandien Ukrainoje. Todėl buvo akivaizdu, kad bus labai sunku, – sakė J. Stoltenbergas. – Tačiau ukrainiečiai nusprendė pradėti puolimą, nes jie ketina išlaisvinti savo žemę, ir jie daro pažangą. Galbūt ne tiek daug, kiek tikėjomės, bet jie palaipsniui eina į priekį maždaug po 100 metrų per dieną“.

„Vargu ar bet kokiame kare matysime tik tos pusės, kurią palaikome, pergales. Bus ir blogų, ir gerų dienų. Turime būti su Ukraina ne tik gerais, bet ir blogais laikais“, – sakė NATO vadovas.

Jis tvirtino, kad „mes juos palaikome, kai jie laimi, o jei jie pralaimi, mes esame su Ukraina“.

J. Stoltenbergas taip pat sakė, kad tikisi, jog Turkija patvirtins Švedijos prašymą įstoti į NATO „kuo greičiau“, kai tik jos parlamentas vėl susirinks į posėdį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją