„Galime patvirtinti, kad vienas amerikietis žuvo ir 15 buvo sužeista“, - sakė pareigūnas, pageidavęs likti anonimu.

Jis pridūrė, jog kai kurių karių sužalojimai sunkūs, nes Afganistano armijos karininko uniformą dėvėjęs užpuolikas šaudė iš labai arti.

Savo ruožtu Vokietijos kariškiai pranešė, kad per šaudymą vienas karys žuvo, o dar 14 buvo sužeista, tarp jų vienas Vokietijos generolas.

Be to, Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“ pranešė gavęs informacijos, kad šio išpuolio auka esą tapo dviejų žvaigždučių JAV generolas, tačiau NATO šio pranešimo kol kas nepatvirtino.

Afganistano gynybos ministerijos operacijų štabo viršininkas Mohammedas Afzalas Amanas anksčiau dieną nurodė, kad per šį incidentą „buvo sužeisti trys mūsų karininkai“.

M. Afzalas Amanas taip pat nurodė, kad nukentėjusių esama ir tarp ISAF (Tarptautinių saugumo pagalbos pajėgų) karių, ir pabrėžė, jog šio incidento priežastys neaiškios.

Žuvo JAV generolas

Afganistane antradienį per incidentą britų vadovaujamoje karo akademijoje Kabule, žuvo dvi žvaigždutes turintis JAV generolas, sako amerikiečių pareigūnai.

Anksčiau buvo pranešta, kad afganų kariui pradėjus šaudyti, vienas JAV karys žuvo, o dar 15 buvo sužeista, maždaug pusė iš jų amerikiečiai.

Tarp sužeistųjų yra ir vienas vokiečių generolas, bet pavojaus jo gyvybei nėra.

Dienraštis „The New York Times“ pažymėjo, kad jeigu informacija, jog žuvo generolas majoras pasitvirtins, tai reikš, kad užpuoliko auka tapo aukščiausio rango JAV kariškis per visą jau 13 metų trunkantį JAV karą Afganistane.

Pentagonas patvirtino JAV generolo žūtį

Pentagonas antradienį patvirtino, kad Kabule antradienį per išpuolį žuvo JAV generolas, kuris tapo aukščiausio rango amerikiečių kariškiu, žuvusiu nuo pat 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų.

JAV gynybos departamentas taip pat nurodė, kad užpuolikas, kuris dėvėjo Afganistano armijos uniformą, buvo afganų karys.

Užpuolikas per šį incidentą buvo nušautas.