„Per penkias dienas apskųsiu šį sprendimą“, – trečiadienio vakarą savo „Telegram“ kanale rašė žinomas karo kritikas. Centrinė rinkimų komisija prieš dvi savaites atmetė N. Nadeždino kandidatūrą, tai motyvuodama klaidomis parašų rinkimo lapuose – tada šis kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą.

Aukščiausiasis teismas kol kas nepateikė argumentų, kodėl B. Nadeždino ieškinys atmestas. Tačiau tokio sprendimo ir tikėtasi. Prieš tai teisėjai dėl techninių klausimų jau atmetė kitus du 60-mečio politiko ieškinius.

B. Nadeždino raginimai sustabdyti Rusijos invaziją prieš Ukrainą praėjusį mėnesį paskatino minias rusų visoje šalyje palaikyti jo siekį patekti į rinkimų biuletenį. Ilgų eilių, laukiančių padėti parašą už B. Nadeždiną, vaizdai sugriovė Kremliaus pasakojimą, kad Rusijos visuomenė vieningai palaiko prezidento Vladimiro Putino kampaniją prieš Ukrainą. B. Nadeždinas, jo komandos duomenimis, vietoj reikiamų 100 000 rėmėjų parašų surinko dvigubai daugiau, tačiau, nepaisant to, Rinkimų komisijai leista pateikti tik 105 000.

Kovą vyksiančiuose rinkimuose V. Putinas sieks penktosios kadencijos. Rinkimuose dalyvaus dar trys kandidatai, tačiau jie laikomi neturinčiais šansų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją