Per savaitgalį Egipto generolai paskelbė du dekretus ir paleido islamistų valdomą parlamentą bei prisiėmė visą įstatymų leidžiamąją galią.

Tuo tarpu antrame prezidento rinkimų ture abu kandidatai skelbia savo pergalę. Musulmonų brolijos kandidatas Mohammedas Mursi pirmadienį pareiškė, kad surinko 52 proc. balsų. Tačiau buvusio ministro Ahmedo Shafiqo rinkimų kampanijos komanda pareiškė, kad, jų duomenimis, pirmauja A. Shafiqas, o Musulmonų brolija "terorizavo" rinkėjus.

Nepriklausomi stebėtojai ir valstybinė žiniasklaida mano, kad rinkimus maždaug trim ar keturiais procentiniais punktais laimėjo M. Mursi. Oficialūs rezultatai turėtų būti paskelbti ketvirtadienį.

BBC reporteris Kaire pranešė, kad Aukščiausioji ginkluotųjų pajėgų taryba veikia atsižvelgdama į prielaidą, kad rinkimus laimės M. Mursi. Valdančioji kariuomenės taryba keliais dekretais sumažino arba suvaržė prezidento galias ir įtvirtino kariuomenės galią. Vis dėlto, kaip teigia korespondentas, nepaisant opozicijos perspėjimų apie karinį pučą, viskas gali baigtis kompromisu.