Vienas turtingiausių planetos žmonių E. Muskas tvirtino, kad N. Modis „ragino mus sutelkti į Indiją reikšmingas investicijas“. Milijardierius nurodė, kad esama atitinkamų ketinimų ir yra sprendžiama dėl jų tinkamo laiko jų įgyvendinimui.

Pastaraisiais metais Naujasis Delis nutiesė raudoną kilimą pagrindiniams pasaulio investuotojams ir kompanijoms, įskaitant tokius technologijų milžinus, kaip „Google“ ir „Apple“. Nuo koronaviruso pandemijos laikų daugybė įmonių išplėtė savo buvimą Indijoje, tokiu būdu siekdamos atsiriboti nuo Kinijos ir patekti į didžiulę Indijos rinką.

N. Modis, kuris su E. Musku susitiko netrukus po to, kai atvyko iš Indijos su valstybiniu vizitu, teigė, kad su verslininku Niujorke surengė „puikų susitikimą“. „Pasikalbėjome įvairiais klausimais – nuo energijos iki dvasingumo“, – trečiadienį, likus dienai iki susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu, tviteryje parašė Indijos premjeras.

E. Muskas sakė esąs N. Modžio „gerbėjas“. „Iš tiesų esu labai entuziastingai nusiteikęs dėl Indijos ateities. Indija turi daugiau potencialo nei bet kuri kita didelė pasaulio šalis“, – kalbėjo E. Muskas.

E. Muskas yra susilaukęs už žodžio laisvę pasisakančių aktyvistų klausimų dėl pranešimų, kad „Twitter“ galimai patenkino Indijos vyriausybės reikalavimus, susijusius su kritiškų įrašų pašalinimu. Tuo metu Indijos vyriausybė, be kita ko, kaltinama žodžio laisvės ribojimu ir negebėjimu imtis pakankamai veiksmų pažaboti atakas prieš žurnalistus ir mažumų atstovus.

Praėjusią savaitę buvęs „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey pareiškė, kad socialinių tinklų platforma jo vadovavimo metais patyrė nuolatinį Indijos pareigūnų spaudimą. Indijos informacinių technologijų ministras Rajeevas Chandrasekharas į šią pastabą sureagavo nurodydamas, kad tai esą yra melas, ir savo ruožtu apkaltino „Twitter“ pakartotiniais vietos įstatymų pažeidimais.

„Twitter“ pernai pranešė, kad Indija rikiuojasi ketvirtoje vietoje pagal iš vyriausybių gaunamus prašymus pašalinti tam tikrą turinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją