Organizacijos teigimu, nušauti šeši žmonės. Tvirtinama, kad gyventojai nužudyti, įtarus, jog šie turi ryšių su „Islamo valstybės“ (IS) kovotojais.

Apie 50 tūkst. Irako saugumo pajėgų narių, kurdų pešmergų kovotojų ir arabų atsargos kariuomenės narių dalyvauja tris savaites trunkančioje operacijoje, kuria siekiama susigrąžinti iš IS Mosulo miesto kontrolę.

Tuo tarpu būta nepatvirtintų pranešimų, kad įtariamoje masinėje kapavietėje, esančioje į pietus nuo Mosulo, Hamamo al Alilo miestelyje, rasta 150 kūnų su nukirstomis galvomis. Praėjusią savaitę šią teritoriją iš IS susigrąžino Irako federalinė policija. Manoma, kad didžioji dalis aukų - džihadistų nužudyti policijos pareigūnai. Kitos aukos yra kaimo gyventojai, kuriais buvo naudojamasi kaip gyvaisiais skydais.

Dėl vykstančio Mosulo mūšio šimtams žmonių teko palikti savo namus ir apsistoti pabėgėlių stovyklose. Jungtinių Tautų (JT) teigimu, per pastarąsias savaites 34 tūkst. žmonių pabėgo iš Mosulo. Dar 11 tūkst. žmonių pabėgo iš miesto nuo to laiko, kai prieš penkias dienas Irako pajėgos įžengė į patį miestą.