"Mes neleisime savo teritorijoje siautėti kovotojams, kaip tai buvo dešimtajame dešimtmetyje, neleisime ir grobti žmonių. Už Kaukazo kalnagūbrio gyvena mūsų broliai, ir mes džiaugiamės sutikti juos kaip svečius, bet ateiti pas mus su ginklu ir grobti žmones neleistina, ir tai atitinka mūsų priešo, Gruzijos grobiko interesus", - sakė M.Saakašvilis per susitikimą su kaimo gyventojais.

Gruzijos televizijos kanalai parodė, kaip iš Lopoto tarpukalnės, kur buvo blokuoti kovotojai, per Lapakurio kaimą važiuoja automobiliai su policija ir kariais.

Kaip pranešė televizijos kanalas "Rustavi-2", keli sužeisti kovotojai liovėsi priešintis ir sudėjo ginklus.

ES nesiuntė savo misijos į Gruzijos specialiosios operacijos vietą prie sienos su Dagestanu

Europos Sąjungos (ES) misijos įgaliojimai Gruzijoje netaikomi regionui, kur įvyko incidentas, susijęs su kovotojų iš Dagestano perėjimu į Gruzijos teritoriją, pranešė žurnalistams Briuselyje oficialus Europos diplomatijos vadovės atstovas Mike`as Mannas.

"Mes labai susijaudinę dėl to, kad per šį incidentą buvo žuvusiųjų", - sakė M.Mannas spaudos konferencijoje ketvirtadienį.

Misija, paaiškino jis, atsako už pasienio rajoną su Pietų Osetija ir Abchazija.

"Mes stebime situaciją. (ES) stebėtojai nebuvo nusiųsti į rajoną, kur įvyko incidentas, bet mes labai atidžiai stebime tai, kas įvyko. Šiuo metu mėginame išsiaiškinti su valdžia vietoje tikslias įvykio aplinkybes", - pažymėjo M.Mannas.

Anksčiau spaudos konferencijoje Tbilisyje Gruzijos vidaus reikalų ministras Šota Chizanišvilis pareiškė, kad Lopoto tarpukalnėje netoli Gruzijos ir Rusijos sienos slapstosi keli sužeisti kovotojai, pagrindinė ginkluotų asmenų neutralizavimo operacijos dalis užbaigta.

Pasak jo, iš 12 sunaikintų ginkluotos grupuotės narių kūnų 11 jau surasti.

Ministro pavaduotojas pažymėjo, kad, kaip manoma, miške slapstosi dar keli sužeisti kovotojai.

Š.Chizanišvilis paaiškino, kad dėl tiršto rūko tarpukalnėje užbaigti operacijos vakar nepavyko. Žuvusių grupuotės narių kūnai bus palaidoti pagal jų tikėjimą, pridūrė jis.

Drauge VRM vadovas nepatikslino, kur vyks laidotuvės.