Kol kas neaišku, dėl ko sekmadienio popietę šiame mieste kilo susišaudymas. Policijos teigimu, buvo pastebėti iš įvykio vietos sprunkantys trys įtariamieji.

Incidentas įvyko apie 14 valandą vietos laiku. „Šūviai paleisti iš skirtingų ginklų, - teigiama policijos pranešime. - Iškart po susišaudymo mūsų pareigūnai matė tris iš įvykio vietos bėgančius įtariamuosius“.

Pranešime teigiama, kad per susišaudymą sužeista dešimt vyrų, septynios moterys bei du vaikai – dešimties berniukais ir tokio paties amžiaus mergaitė.

Šūviai aidėjo paskui Motinos dienai skirtą oficialų paradą vykstančioje bendruomenės procesijoje, kurios metu žmonės šoka gatvėse. Tuo metu įvykio vietoje buvo apie du šimtai žmonių.

„Atrodo, kad tie du ar trys žmonės dėl mums nežinomų priežasčių pradėjo šaudyti į minią ar minioje, - kiek anksčiau žurnalistams teigė policijos komisaras Ronalas Serpasas. - Per kelias sekundes viskas baigėsi“.

Naujasis Orleanas garsėja tuo, kad čia dažnai kyla ginkluoti susirėmimai. Šį kartą šūviai aidėjo vargingame rajone, kuris vis dar bando atsigauti po 2005 metais nusiaubusio uragano Katrina.