Moteriai, kaip ji sako, buvo liepta prisiimti nuotakos vaidmenį inscenizuotose vestuvėse, nes tai neva buvo būtina jos, kaip būsimos vestuvių planuotojos, mokymų dalis, rašo BBC.

Per ceremoniją ji ir jaunikį vaidinęs vyras pasirašė teisinę galią turintį dokumentą. Kad faktiškai ištekėjo, moteris suprato tik grįžusi į Honkongą. Suvokusi, kas nutiko, ji kaipmat kreipėsi į teisėsaugą.

Vietos policija niekuo padėti negalėjo, nes nepakako įrodymų, kad buvo įvykdytas nusikaltimas, tad moteris kreipėsi į Honkongo profesinių sąjungų federaciją (FTU).

Kalbėdamas su BBC žurnalistu, FTU Teisių ir galimybių komiteto vadovas Tongas Kamgyiu šį atvejį pavadino naujo tipo vedybine afera.

„Mane tai liūdina. Negaliu patikėti, kad toks dalykas gali nutikti šių dienų Honkonge“, – stebėjosi jis.
Ja pasinaudojo.

Gegužės mėnesį 21 metų moteris, kurios vardas neskelbiamas, socialiniame tinkle „Facebook“ aptiko skelbimą su nuoroda apie makiažo specialisčių rengimo kursus.

Vis dėlto, kai kreipėsi į mokymus organizavusią įmonę, jos atstovai įkalbėjo ją pamėginti tapti vestuvių planuotoja.

Po Honkonge vykusių nemokamų vienos savaitės kursų moteriai buvo pasakyta, kad baigimo pažymėjimą ji gaus tik tada, kai sudalyvaus Kinijos Fudžou provincijoje surengtose netikrose vestuvėse.

Liepą vietos savivaldybėje ji pasirašė paraiškos dėl santuokos dokumentą. Kaip buvo rašoma Honkongo laikraštyje „South China Morning Post“, įmonės atstovai moterį įtikino, kad vėliau tos vedybos tikrai bus anuliuotos.

Vis dėlto, kai grįžo į Honkongą, viena moters bičiulė išaiškino jai, į kokią aferą ši buvo įvelta.
Šiuo metu moteris yra susituokusi ir viskas, ką dabar ji gali padaryti, – tai pateikti skyrybų prašymą. Kas yra vyras, už kurio ji ištekėjo, neaišku. Taip pat nežinoma, ar po fiktyvių vedybų jis atvyko į Honkongą.

„21 metų piliete buvo pasinaudota, kadangi ji nieko nežinojo apie gresiančias pasekmes“, – sakė Tongas Kamgyiu.

„Blogiausia, kas jai atsitiko, yra santuokos įrašas asmeninėje dosjė ir psichologinė trauma“, – sakė jis.

Kiekvienais metais Honkongo policijai tenka nagrinėti vidutiniškai po tūkstantį fiktyvių vedybų su užsieniečiais atvejų.

Su Honkongo piliečiais susituokiantys Kinijos gyventojai įgyja teisę kreiptis su prašymu įsikurti Honkongo teritorijoje.