Minėtas draugas pasakojo, kad A. Castro talžė M. Knight įvairiausiais daiktais, įskaitant net svarmenis. Per nelaisvėje praleistus metus nusilpo moters regėjimas, pažeisti jos sąnariai ir raumenys.

Kai viena iš trijų moterų, Amanda Berry, gegužės 6 dieną, padedama kaimyno, paspruko iš kalėjimu tapusio namo, 52 metų A. Castro buvo uždarytas už grotų – jis kaltinamas pagrobimu ir žaginimu.

32 metų M. Knight ligoninėje praleido kelias dienas, kitos dvi moterys buvo išleistos anksčiau. Ji tik išplatino pranešimą, kad sveiksta.

„Aš esu sveika, laiminga ir saugi, su laiku užmegsiu ryšius su šeima, draugais ir palaikančiaisiais“, - sakė M. Knight.

Pagal pirminį pranešimą apie šį įvykį, trys moterys policijos pareigūnams tvirtino buvusios pagrobtos laikotarpyje nuo 2002 iki 2004 metų, buvo laikomos nelaisvėje ir prievartaujamos.

Šeimos draugas pasakojo, kad A. Castro su A. Berry elgėsi šiek tiek geriau nei su kitom dviem moterimis, o M. Knight kliūdavo daugiausiai. Visoms trims nelaisvėje laikytoms moterims trūksta svorio.
Ohajo valstijos kriminalinėje laboratorijoje atlikus DNR tyrimą nustatyta, kad A. Berry pagimdytos dukters tėvas – A. Castro.

M. Knight tvirtina per A. Castro 130 kvadratinių metrų ploto namuose praleistus metus pastojusi mažiausiai penkis kartus.

Moteris nusikaltimą tiriantiems pareigūnams pasakojo, kad kai taip nutikdavo, A. Castro „marindavo ją badu mažiausiai dvi savaites, o tada daužydavo jos pilvą tol, kol įvykdavo persileidimas“.

M. Knight teigia, kad A. Castro paliepė priimti A. Berry naujagimę. Kūdikis buvo pagimdytas plastikinėje vonioje ar baseine, siekiant išsaugoti placentą ir vaisiaus vandenis. Tačiau netrukus kilo panika, mat naujagimė nustojo kvėpuoti, visi ėmė šaukti.

M. Knight tvirtina, kad A. Castro pagrasino nužudysiantis ją, jeigu kūdikis neišgyvens.

„Labiausiai neįtikėtina tai, kad ši nieko apie vaiko gimimą neišmananti mergina sugebėjo priimti naujagimę, kuri dabar yra sveika šešerių metų mergaitė“, - sakė policijos šaltinis.

Duodamas išskirtinį interviu WKYC, A. Castro advokatas pranešė, kad jo klientas savo kaltės nepripažįsta.

„Žinau, kad žiniasklaida nori skubių išvadų, o visi bendruomenės žmonės nori pasakoti siaubingus dalykus apie kaltinamą asmenį, - sakė advokatas Jaye Schlachetas. - Mes dar net nepradėjome proceso. Jeigu tai prilygintume maratono bėgimui, mes dar net nestojome prie starto linijos“.

A. Castro gynybos komanda gali siekti perkelti teismą iš Kajahogos apygardos. Teisininkas Craigas Weintraubas tvirtina, kad taip išaugtų jų kliento šansai pasiekti teisingą bylos nagrinėjimą. Jo tvirtinimu, A. Castro yra „visiškai izoliuotas nuo visuomenės“, negali žiūrėti televizijos, klausyti radijo ar skaityti laikraščių. Kajahogos apygardos kalėjimo kameroje uždarytas įtariamasis nuolat prižiūrimas, kad nebandytų nusižudyti.