Penkiasdešimtmetė Ann Pettway buvo pripažinta kalta dėl to, kad 1987 metais iš Harlemo ligoninės pagrobė tuomet 19 dienų Carliną White. Mergaitę tėvai atvežė į ligoninę pakilus temperatūrai.

C. White su savo šeima susitiko tik 2011 metais. Dabar merginai dvidešimt penkeri.

JAV Apygardos teisme Manhatane teisiamai A. Pettway dabar išsiskyrę C. White tėvai priekaištavo, jog iš jų buvo atimtas džiaugsmas auginti savo vaiką bei sugriauti jų gyvenimai. Teismo salė buvo sausakimša.

„Jūs taip stipriai mus įskaudinote“, - sakė 47 metų tėvas Carlas Tysonas. „Mūsų gyvenimai niekada nebegrįs į normalias vėžias“, - raudojo motina Joy White, kuriai tebuvo vos šešiolika, kai dingo jos dukra.

Tamsiai mėlyną kalėjimo kombinezoną vilkinti A. Pettway prašė atleidimo. Pačios Carlinos White teismo salėje nebuvo.

„Norėčiau atsiprašyti šeimos, - sakė A. Pettway, kurios balsas trūkinėjo nuo ašarų. - Labai apgailestauju dėl to, ką padariau... bet šiandien čia esu tam, kad ištaisyčiau savo klaidą“.

JAV Apygardos teismo teisėjas P. Kevinas Castelis skyrė A. Pettway 12 metų kalėjimo, vėliau dar trejus metus ji bus stebima. Teisėjas sakė, kad dėl teisiamosios „jauna pora, viso labo susirūpinusi savo kūdikio sveikata, patyrė didžiausią tėvų košmarą“.

Nacionalinio dingusių ir išnaudojamų vaikų centro duomenimis, C. White dingimas buvo vienas ilgiausių istorijoje.

Teisiamosios A. Pettway advokatai kalbėjo apie jos sudėtingą vaikystę, patirtą depresiją ir problemas norint susilaukti savų vaikų. Iš pradžių jai grėsė maksimali kalėjimo iki gyvos galvos bausmė, tačiau teisiamajai pripažinus savo kaltę, ji buvo sumažinta.

Teismo dokumentuose užfiksuota, kad A. Pettway iš savo namų Konektikute į ligoninę atvyko traukiniu. Čia ji pamatė Carliną. Medicinos sesele persirengusi A. Pettway pagrobė kūdikį ir išsivežė į namus. Mergaitė augo maždaug už 70 km nuo savo tėvų namų.

Šešiolikos sulaukusiai C. White, kuri augo kaip Nejdra Nance, kilo įtarimas, kai A. Pettway nepavyko gauti jos gimimo liudijimo ir socialinio draudimo numerio. Taip 2011 metais C. White per Nacionalinį dingusių ir išnaudojamų vaikų centrą surado savo biologinius tėvus, gyvenančius Niujorke.

DNR tyrimas patvirtino, kad Carlina yra dingusi White šeimos dukra. Netrukus A. Pettway pati prisistatė pareigūnams.

Sunkvežimio vairuotoju dirbantis C. Tysonas pasakojo, kad jo dukra su septynerių metų dukrele gyvena Atlantoje.