Duodamas interviu „Radio Free Europe“ Mihai Balanas teigė, kad užverbuoti piliečiai dalyvavo pratybose užsienyje, kuriose buvo mokomi destabilizavimo veiksmų.

Pareigūnas patikslino, kad šie asmenys ketino kurstyti kitų neapykantą Kišiniove surengtuose dideliuose susibūrimuose.

Detaliau kalbėti šia tema M. Balanas nepanoro, „nes dabar vyksta tyrimas ir artimiausiomis dienomis įvyks naujas šiam atvejui skirtas susitikimas“.

Anot kontržvalgybos vadovo, „neramina tas faktas, kad tame įtraukti svarbūs asmenys, užimantys svarbius postus Gagauzijos, autonominio Moldovos regiono, administracijoje“.

Slaptosios tarnybos vadovas užsiminė, kad jie yra pasiruošę bet kokioms galimoms valstybės saugumui iškilusioms grėsmėms.

M. Balanas turėjo omenyje „apie šimtą nevyriausybinių organizacijų, partijų ir žiniasklaidos priemonių, kurios pasirengusios sudraskyti šį žemės gabalą, atplėšti jį“.

„Mes žinome ir stebime asmenis, dalyvaujančius tokiuose veiksmuose“, – pridūrė Moldovos kontržvalgybos vadovas.

Primename, kad buvęs Moldovos vidaus reikalų ministras Genadijus Kosovanas jau anksčiau kalbėjo, kad Padniestrėje ir Gagauzijoje jau veikia Rusijos pajėgų apmokyti kariai, siekiantys destabilizuoti padėtį Moldovoje.

G. Kosovanas sakė, kad jo šaltinių teigimu „vien Gagauzijoje užverbuota daugiau nei 500 piliečių, kurie dalyvavo mokymuose Rostove, Maskvoje ir atsiskyrusiame Padniestrės regione. Mokymų metu vos per vieną dieną jie iššaudavo apie 500-1000 kulkų“.